Mâncăruri ușoare după sărbătorile de iarnă – ce delicii cu puține calorii puteți prepara
După ce ne-am delectat în timpul sărbătorilor de iarnă cu tot felul de mâncări tradiționale, este timpul să luăm o mică pauză. Dar surpriză, a venit și revelionul. Este posibil să te simți balonat și puțin mai greu, dar este în regulă. Poate că ai luat puțin în greutate dar nu este nimic de speriat.
Nu trebuie să recurgi la o dietă drastică, ci doar să revii înapoi la stilul tău de mâncat sănătos. În cazul în care ești în pană de idei și nu știi exact ce să mănânci, îți vom prezenta câteva variante din care te poți inspira.
Mâncăruri ușoare după sărbători
Gazpacho cu castravete și spanac
Gazpacho este o supă fresh și se servește de obicei rece. Acest timp de supă provine din Spania. Totuși, este puțin diferită față de rețeta originală. Ca să te bucuri de verdețurile de primăvară, am adăugat și spanac. Are un gust excelent și vei simți cum îți curăță organismul.
Chifteluțe de mazăre
Aceste chifteluțe nu sunt făcute din carne și nici din năut, dar seamănă puțin cu celebrul falafel. Sunt făcute din mazăre și conțin proteine vegetale, necesare pentru buna funcționare a organismului. O să-ți țină de foame și nu o să-ți pună la încercare prea mult sistemul digestiv. Ele sunt potrivite chiar și ca o simplă gustare. Cu toate acestea, încearcă-le ca și fel principal alături de o garnitură la alegere.
Orez cu ciuperci de pădure
Este o rețetă vegetariană, foarte simplu de făcut. De asemenea, este perfectă pentru zilele când vrei să mănânci mai ușor. Nu este un orez oarecare. Rețeta este îmbunătățită cu puțin caju tocat și fenicul. Ca și condimente, poți folosi oregano și nucșoară. Ai putea să servește orezul cu ciuperci de pădure alături de chifteluțele de mazăre. Dacă vrei, poți adăuga și o salată la alegere.
Delicii cu puține calorii
Crap umplu cu ciuperci
După carnea consumată de sărbători, ai putea încerca și niște pește. Caută un crap suficient de mare pentru toți cei prezenți la masă. Apoi, îl vei umple cu ce fel de ciuperci vrei. Ciupercile trebuie să fie gătite puțin înainte. Ultimul pas este să-l pui la cuptor până se rumenește.
Supă cremă de sfeclă roșie și năut
O altă recomandare de mâncăruri ușoare după sărbătorile de iarnă este supa. Dacă ești fanul sfeclei roșie, trebuie să încerci această supă cremă. O poți condimente cum vrei tu. Va fi delicioasă în combinație cu năutul copt la cuptor.
Salată cu morcov, ceapă și dressing Asiatic
Este posibil să te saturi odată ce-ai consumat crapul sau supa cremă de ciuperci. Dar o astfel de salată nu este de ignorat. Pentru dressing poți folosi sos de soia, miere, ulei de susan și wasabi. Sigur nu vei regreta alegerea făcută.
Chifteluțe de creveți
Revenim din nou la chifteluțe, doar că acestea sunt diferite. Poate că atunci când te gândești la chifteluțe nu te gândești și la creveți. Cu toate acestea, ele sunt delicioase și merită încercare. Noi recomandăm să cauți întreaga rețetă și să o încerci, fiind un alt fel de mâncăruri ușoare după sărbătorile de iarnă.
Roșii umplute cu orez și cod
Ai putea să combini chiftelele din creveți cu aceste roșii umplute. Dacă vrei să încerci ceva nou și pentru un gust mai bun, adaugă și bucăți mici de cod. Nu pune foarte mult pește, doar cât să dea puțin mai mult gust roșiilor. Încearcă-le alături de chiftele cu puțină smântână.