Sunt multe persoane care se enervează atunci când comandă mâncare acasă, iar livrarea ei durează ceva mai mult. Însă dacă comandați o porție de crochete de vită Kobe congelate de la Asahiya, o măcelărie din orașul Takasago din prefectura Hyogo din vestul Japoniei, trebuie să așteptați 43 de ani până le veți primi acasă. Da, ați auzit foarte bine, nu e nicio greșeală!
Măcelăria din orașul Takasago, Japonia, a fost fondată în anul 1926, iar compania s-a specializat doar pe vânzarea produselor din carne, inclusiv pe tipul de carne de vită Kobe.
În plus, după cel de-al Doilea Război Mondial, în meniu au adăugat și crochete de vită pentru clienți. Totuși, aceste găluște din cartofi prăjite și carne de vită au devenit cunoscute pe internet abia în anul 2000, când a ieșit la iveală timpul lung de așteptare al crochetelor.
Shigeru Nitta, proprietarul de a treia generație al Asahiya, declara că, la vremea respectivă, timpul de așteptare pentru aceste crochete era de doar 30 de ani. Prețul unei cutii de crochete ”Extreme” de vită este de doar 18,4 dolari și conține 5 crochete.
Citește și: Alimentele pe care le-au consumat doi îndrăgostiți pentru a slăbi. Au dat jos 55 de kilograme într-un an
Râvnitele crochete de vită sunt unul dintre cele patru tipuri de crochete de vită Kobe disponibile la măcelăria Asahiya, notează CNN.
„Am început să ne vindem produsele prin magazine online în 1999. În acel moment, am oferit crochete extreme ca probă.”, a spus Shigeru Nitta.
Pentru că a crescut în Hyogo, Nitta vizita fermele locale din zonă alături de tatăl său încă de când era mic. Când avea 30 de ani, a decis să preia afacerea familiei. Ani buni, el a experimentat comerțul electronic, așa a constatat că mulți clienți ezitau să plătească sume mari pentru arnea de vită premium. Atunci a decis să facă o schimbare radicală!
„Am vândut crochetele la prețul de 270 JPY (1,80 USD) pe bucată… Numai carnea de vită din ele costă aproximativ 400 JPY (2,70 USD) pe bucată. Am făcut crochete la prețuri accesibile și gustoase care demonstrează conceptul magazinului nostru ca o strategie prin care clienții se bucură de crochete și apoi speră că vor cumpăra carnea noastră de vită Kobe după prima încercare”, a mai explicat Nitta.
Pentru a nu avea pierderi financiare și mai mari, Asahiya a decis să producă doar 200 de crochete pe zi în propria bucătărie de lângă magazinul lor. Acum, preparatul este la mare căutare printre clienți, iar unii așteaptă chiar și 43 de ani pentru a le fi livrat acasă. În prezent, măcelăria livrează comenzile făcute în urmă cu 10 ani.