Managerul Spitalului „Victor Babeș”, avertisment îngrozitor pentru cetățeni. Câte cazuri de COVID-19 vom avea pe zi în scurt timp

Emilian Imbri, managerul spitalului "Victor Babeș"

Pandemia de COVID-19 atinge cifre alarmante în toată lumea, inclusiv în România, în ultimele 24 de ore fiind raportate 4.902 cazuri, dintre care, 804 doar în București. În urmă cu puțin timp, cunoscutul medic, Emilian Imbri a transmis un avertisment cu privire la creșterea numărului de cazuri în viitorul foarte apropiat.

Oprirea bruscă a transmiterii virusului este imposibilă

Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeş”, a tras un semnal de alarmă în cursul zilei de joi, după ce în România s-au înregistrat aproape 5.000 de cazuri. Din păcate, medicul oferă un pronostic trist cu privire la îmbunătățirea acestei situații în perioada următoare.

Astfel, virusul se află în plină perioadă de transmitere, dat fiind faptul că tot mai multă lume este infectată, iar șansele de a ne întâlni cu o persoană apropiată care este infectată cresc considerabil.
Din cauza acestei evoluții de neoprit, medicul Emilian Imbri a anunțat joi, la România TV, că țara noastră va ajunge să raporteze 7.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi.

„Ştiam că se apropie momentul ăsta. Este prevăzut şi anunţat de săptămâni în şir. Specialiştii spun că se va întâmpla să treacă şi de 5.000 şi probabil că până să înceapă să se stingă, să coboare, vom ajunge pe undeva la 7.000 de cazuri pe zi.

Este firesc să nu se poată opri brusc această creştere şi este firesc să existe o perioadă să se mai transmită încă pentru că este transmiterea comunitară care nu mai poate fi stopată brusc”, a declarat acesta, potrivit realitatea.net.

România va trece printr-o scădere a cazurilor, urmată de o nouă explozie

Potrivit specialistului de la Spitalul “Victor Babeș”, în România va avea, totuși, loc o scădere a cazurilor, dar chiar și așa, se vor înregistra până a 5000-6000 de cazuri pe zi, motiv pentru care se vor deschide structuri spitalicești noi, iar alte spitale vor fi dedicate COVID-19, lucru care s-a mai întâmplat, fiind dat ca și exemplu Spitalul Floreasca, care este deja pregătit să primească pacienți infectați cu COVID-19.

Cu toate acesta , medicul este optimist că sistemul sanitar românesc va reuși să țină această situație sub control, chiar dacă nu va putea învinge pandemia.

“În două trei săptămâni, poate să înceapă să scadă, dar cred totuşi vom depăşi 5-6.000. Asta înseamnă că vor mai fi deschise câteva structuri spitaliceşti. Vor fi dedicate şi alte spitale, aşa cum, de exemplu, ieri s-a anunţat că paturile de la ATI de la Spitalul Floreasca şi Spitalul SF. Ioan au fost deja pregătite şi sunt deja izolate şi pot să primească la Terapie Intensivă pe cei care sunt grav afectaţi şi au nevoie de terapie intensivă.

Vom putea stăpâni acest fenomen. Nu-l vom putea învinge. Dacă avem concursul populaţiei, îl vom putea stăpâni până la urmă”, a menţionat dr. Emilian Imbri, în direct la România TV.

Fiind întrebat când vom ajunge să avem 7.000 de cazuri pe zi, managerul de la “Victor Babeș” a dezvăluit că, potrivit statisticilor, la finalul lunii noiembrie, în România va avea loc o creștere foarte mare a cazurilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI