Managerul de la „Marius Nasta”, apel disperat către autorități după dublarea prețului la energie electrică: „Mă aştept să intru în incapacitate de plată”

Managerul de la
Beatrice Mahler, situație disperată după dublarea prețurilor la energie electrică

Medicul pneumolog Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la situația de criză din spitalul pe care îl conduce după dublarea prețului energiei. Din păcate, specialistul estimează că în următoarele două luni, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” va intra în incapacitate de plată din cauza factorilor mult prea mari.

“Furnizorul ne-a dublat prețul”

Dublarea tarifelor la electricitate și gaze nu afectează doar buzunarele românilor, astfel că și sănătatea lor este pusă în pericol din cauza impactului pe care aceste creșteri îl au asupra spitalelor. Unul dintre aceste exemple este cel al Institului “Marius Nasta”, una dintre unitățile medicale de bază pentru pacienții cu Covid-19 și cu probleme pneumologice.
Beatrice Mahler a explicat care este situația actuală în spitalul pe care îl conduce, situație cu care, în mod cert, se confruntă și în alte unități sanitare.

„Lucrurile nu stau bine în sistemul de sănătate sau aşa cum le văd eu de la «Marius Nasta». Preţurile au crescut şi mai mult dacă vorbim de utilităţi şi spitalele trebuie să le plătească. Nu au venit facturi pe noile tarife, a venit un nou contract de la furnizorul de electricitate care aproape că ne-a dublat preţul. Nu prea avem încotro, trebuie să acceptăm deocamdată pentru că este cel mai mic tarif pe care l-am văzut pe piaţă. (…)

De două săptămâni a venit o adresă către Marius Nasta în care eram invitaţi să luăm act de faptul că preţul se duce aproape la dublu la Marius Nasta la energia electrică. (…) Noi plătim facturile la două luni. O să vă anunţ care este preţul facturii în momentul în care vine cu noul tarif. Acum a venit cu vechiul tarif”, a transmis managerul Institutului „Marius Nasta”.

Spitalul riscă să intre în incapacitate de plată

Mai mult, aceasta se teme că nu va avea buget pentru plata facturilor, intrând astfel în incapacitate de plată. Medicul a menționat că situația a fost trimisă și către Ministerul Sănătății, dar încă nu a primit niciun răspuns.

„Mă aştept să intru în incapacitate de plată în următoarele două luni la Marius Nasta pentru că preţurile sunt în creştere”,a adăugat medicul.

Cu privire la valul patru al pandmiei, Beatrice Mahler dă asigurări că nu va fi mai blând decât precedentele, astfel că numărul cazurilor ar putea ajunge la 10.000 pe zi în luna octombrie.

„În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val. Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat directorul Institutului, potrivit Digi24.

 

 

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe