Managerul de la Institutul „Marius Nasta”, vești proaste pentru sărbători: „Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”

Beatrice Mahler, managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, avertizează cu privire la numărul mare de decese care se înregistrează în această perioadă, dar și în luna care urmează. Medicul insistă asupra gravității situației, explicând faptul că sistemul de sănătate a ajuns la epuizare.

Care sunt pacienții cu puține șanse de salvare

Beatrice Mahler se arată extrem de îngrijorată cu privire la cifrele deceselor înregistrate zilnic. Potrivit specialistului, mulți pacienți ajung la spital în stare gravă și cu forme foarte avansate, astfel că starea lor de sănătate se degradează extrem de rapid și irevocabil.

Managerul de la Nasta a dezvăluit, de asemenea, că în ciuda restricțiilor, în spital nu se văd semne de evoluție și scădere a cazurilor, ba mai mult, numărul paturilor de la Terapie Intensivă ar trebui să fie suplimentate.

„Lucrurile sunt cel puțin la fel de grave, poate chiar mai grave, aș spune, în ultimele zile, pentru că în acest moment, și locurile din secție sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni – solicitați de DSP pentru internare cu stare gravă – pe locurile pacienților care vor fi externați și pacienții care vin de la domiciliu cu stare generală alterată sunt cu adevărat problematic pentru noi de a găsi un loc pentru ei”, a explicat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Medicul trage un semnal de alarmă cu privire la deficitul de locuri din spital, dat fiind faptul că în fiecare zi, medicii sunt obligați să găsească soluții salvatoare pentru a putea primi cât mai mulți bolnavi.

„Problema e că acum în secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate. În acest moment, noi am mărit capacitatea secției și cu toate acestea, toate paturile se ocupă și nu știm, în fiecare seară, unde vom găsi soluții pentru pacienții care vor veni peste noapte. Este extrem de dificilă garda și situația”, a arătat managerul Institutului „Marius Nasta”.

Situația devine de la o zi la alta mai greu de gestionat

Medicul Beatrice Mahler a povestit că rata de transmitere a devenit extrem de mare, astfel că pacienți care se internează pentru alte patologii ajung să se pozitiveze la câteva zile distanță. Același fenomen năucitor este întâlnit și în rândul medicilor, mulți dintre aceștia contactând virusul în familie.

“Din păcate, suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil și nu văd să meargă într-o direcție care să fie pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri”, a spus Beatrice Mahler.

În acest moment al pandemiei, medicul preconizează că lucrurile par să meargă spre mai rău, iar dacă acest lucru se adeverește, avertismentul este unul crunt: urmează o perioadă cu multe decese și suferință.

„Pe mine mă îngrijorează, dacă mă uit pe cifrele zilnice, mortalitatea, care este în creştere şi pe care o vedem şi noi că a crescut la un nivel îngrijorător, inclusiv la pacienţii internaţi, ceea ce înseamnă că formele care ajung ajung şi foarte târziu, ajung şi foarte decompensaţi, forme severe, cu mortalitate crescută.

Vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI