14 dec. 2020 | 08:11

Manager de spital, avertisment înfiorător: „Mă gândesc cu îngrijorare la ce înseamnă această săptămână”

News
Manager de spital, avertisment înfiorător:
Situatie disperată pentru spitalele COVID

Situația spitalelor din România este una disperată, iar medicii au început să tragă semnale de alarmă cu privire la viitorul pacienților infectați cu COVID-19. După cazul celor doi pacienți, aflați în stare gravă, care au fost transportați de la București la Sibiu cu un avion militar, problema lipsei locurilor în spitale este acută. Medicul Beatrice Mahler, managerul spitalului „Marius Nasta”, face previziuni teribile vizavi de soarta pacienților care vor avea nevoie de internare în această săptămână.

Care este situația reală din spitalele COVID din țară

Potrivit bilanțului numărului de cazuri COVID-19, peste 1000 de persoane vor avea nevoie spitalizare în această săptămână, la care se adaugă 200 de persoane care vor trebui internate la Terapie Intensivă. Medicul Beatrice Mahler a povestit că, sâmbătă, trei locuri au fost eliberate la spitalul pe care îl conduce, iar în 20 de minute au fost deja ocupate.

„Din păcate, este o criză de locuri în secțiile de terapie intensivă și dacă în acest moment vorbim de criză de locuri în terapie intensivă și în secții, mă gândesc cu îngrijorare la ce înseamnă săptămâna viitoare, uitându-mă puțin în urmă la numărul de cazuri confirmate în București în această săptămână.

La un calcul minim, în funcție de datele statistice pe care le avem, 20 la sută dintre pacienții infectați necesită internare, adică vom avea nevoie de aproape 1.000 de locuri în spitale și un minim de 200 de locuri în terapie intensivă pentru București, în săptămâna viitoare, dacă regula statistică pe care o cunoaștem – și s-a verificat de atâtea ori – rămâne valabilă”, a subliniat dr. Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Din păcate, managerul atrage atenția unor posibile situații critice în cazul spitalelor COVID, astfel că unii pacienți nu vor avea unde să fie tratați.

„Nu știu care va fi evoluția următoarelor zile, cu siguranță, însă, lucrurile pot să ducă spre situații critice, dacă vorbim despre spitalele COVID”, a punctat managerul de la „Marius Nasta”.

“Suntem în două lumi paralele”

Managerul de la “Marius Nasta”, a fost întrebat ce părere are despre persoanele care petrec în cluburi, fără a respecta nicio restricție sau măsură de siguranță. Medicul s-a arătat extrem de dezgustat de asemenea situații, dezvăluind că oamenii sunt împărțiți în două tabere: lumea persoanelor care se luptă să ajute semenii și să le salveze viaâa și lumea celor care neagă existența virusului.

“Suntem în două lumi paralele: lumea celor care muncim în spitale și care ne confruntăm cu suferința oamenilor și familiilor care trec prin această experiență cu totul, cu totul deosebită și extrem de dură, și lumea celor care nu vor să accepte sau se gândesc că ei nu pot fi atinși de această boală, o boală care știm că nu alege și știm că deocamdată nu avem criterii extrem de exacte de a stabili care dintre noi va avea o formă severă.

Este extrem de trist ce vedem și este păcat, pentru că trăim și trecem printr-o perioadă dificilă, iar unii nu înțeleg”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro