12 feb. 2025 | 07:45

Mămăliga perfectă. Câtă apă pune Chef Cătălin Scărlătescu la un kilogram de mălai? Proporţia exactă

Sfaturi Culinare
Mămăliga perfectă. Câtă apă pune Chef Cătălin Scărlătescu la un kilogram de mălai? Proporţia exactă
Mamaliga perfecta, reteta dezvaluita de Chef Catalin Scarlatescu

Chef Cătălin Scărlătescu este renumit pentru rețetele sale delicioase și tehnicile culinare inovatoare. Fostul jurat de la “Chefi la cuţite” şi actualul de la “Masterchef” a dezvăluit ce conţine mămăliga perfectă.

Cum face Chef Cătălin Scărlătescu mămăliga perfectă

Dacă şi tu cauţi reţeta pentru mămăliga perfectă, atunci trebuie să ştii cum o face Chef Cătălin Scărlătescu. Juratul de la “Masterchef” a dezvăluit proporţiile exacte pentru un preparat delicios.Pentru a obține o mămăligă fragedă și gustoasă, acesta recomandă următoarele proporții:

  • 4,6 litri de apă
  • 250 g unt
  • 1 kg mălai

Mod de preparare:

  • Aduceți apă la fierbere într-un vas încăpător.
  • Adăugați untul și lăsați-l să se topească complet.
  • Turnați mălaiul treptat, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
  • Continuați să amestecați până când mămăliga atinge consistența dorită.
  • Această metodă asigură o mămăligă cremoasă și savuroasă, aşa că nu ezitaţi să o încercaţi cât mai curând.

Citeşte şi Trucul lui Cătălin Scărlătescu pentru cele mai bune sarmale. Ingredientul pe care îl adaugă înainte de a le pune la fiert

Pe lângă faptul că este gustoasă, mămăliga susține sănătatea digestivă și ar putea ajuta la prevenirea constipației. Mai mult decât atât, datorită conținutului scăzut de grăsimi săturate și de sodiu, mămăliga poate suține și sănătatea inimii, spun medicii.

Vitamine și minerale care se regăsesc în mămăligă:

  • Vitamina B6
  • Vitamina B9
  • Fier
  • Magneziu
  • Fosfor

Cine este Cătălin Scărlătescu

Unul dintre cei mai apreciați chefi din România, cunoscut pentru contribuțiile sale semnificative în arta culinară și pentru prezența sa carismatică în emisiuni de televiziune, Cătălin Scărlătescu a devenit rapid unul dintre cei mai îndrăgiţi bucătari din ţara noastră.

Născut în 1972, actualul jurat de la Masterchef a dezvoltat o pasiune profundă pentru gastronomie încă din tinerețe. De-a lungul anilor, a acumulat o vastă experiență în bucătării renumite, atât în țară, cât și în străinătate, perfecționându-și abilitățile și stilul culinar distinctiv.

Popularitatea sa a crescut odată cu participarea ca jurat în emisiuni culinare de succes, precum „MasterChef” și „Chefi la cuțite”, unde a evaluat și mentorat numeroși concurenți, contribuind la descoperirea și promovarea talentelor în domeniul gastronomiei românești.

Citeşte şi Experiența de coșmar de care a avut parte Cătălin Scărlătescu în Bali. „Am ajuns și la spital”