Mama Luizei Melencu, răpusă de durere. Ce s-a întâmplat cu femeia, la un an de când Gheorghe Dincă i-a răpit fata

Mama Luizei Melencu, răpusă de durere. Ce s-a întâmplat cu femeia, la un an de când Gheorghe Dincă i-a răpit fata
Mama Luizei Melencu, răpusă de durere. Ce s-a întâmplat cu femeia, la un an de când Gheorghe Dincă i-a răpit fata

Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în urmă cu un an, pe data de 14 aprilie 2019, din Caracal. Ancheta spune că aceasta a fost răpită de Gheorghe Dincă, în vârstă de 67 de ani, sechestrată mai multe zile, violată și ucisă, iar apoi trupul i-a fost ars, iar cenușa aruncată în lizieră unei păduri. Acum, Georgeta Melencu, mama fetei, a transmis un mesaj emoționant.

Mama Luizei Melencu, răpusă de durere. Ce s-a întâmplat cu femeia, la un an de când Gheorghe Dincă i-a răpit fata

Cazul Caracal a șocat țara întreagă și a ținut luni de zile primele pagini ale ziarelor. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a violat și ucis pe Luiza Melencu 18 ani, răpită pe 14 aprilie 2019, dar și pe Alexandra Măceșanu, 15 ani, sechestrată pe 24 iulie 2019. S-a împlinit un an de când a început drama familiei Melencu, care și acum caută răspunsuri.

Luiza Melencu, era o elevă mereu veselă. Aceasta a plecat duminică, pe data de 14 aprilie 2019, de acasă din Dioști, spre Caracal, pentru a retrage o sumă de bani pe care mama fetei o trimisese din Anglia, aflată la muncă. Fata voia să-și cumpere pantofi sport, pe care îi dorea de mult. Ajunsă la oraș, Luiza și-a sunat mama pentru a-i spune că tranzacția nu este posibilă. Apoi și-a sunat și tatăl, chiar înainte de a se urca într-o mașină de ocazie, care ar fi trebuit să o ducă înapoi în sat.

Scenariul se complică de aici, iar potrivit procurorilor, Gheorghe Dincă a oprit mașina Renault Megane gri, cu nr. de înmatriculare OT 48 WYW, a invitat-o pe fată în mașină, a pornit spre Dioști, a abuzat-o și a decis să mai facă asta și acasă, motiv pentru care a dus-o în locuința sa din cartierul Bold, pe strada Craiovei din Caracal. Au urmat apoi violuri, bătăi și crimă, iar patimile fetei au fost detaliate în rechizitoriu de către inculpat. Mai mult decât atât, fata a fost abuzată și de Ștefan Risipiceanu, un vecin, cu acordul lui Gheorghe Dincă.

”Dacă aş putea să mă întorc în timp”

Mama Luizei a postat pe contul de Facebook un mesaj în care mărturisește ce sentimente o încearcă, la un an de când nu mai știe nimic de fata ei.

„Dacă aş putea să mă întorc în timp…. aş face-o doar pentru a deschide bine ochii, ca să văd ce înainte nu vedeam. Aş vrea să mă întorc în timp doar pentru a retrăi, fie şi pentru câteva minute, frumoasele clipe alături de fiinţele dragi mie. Pentru o mamă, cele mai dragi fiinţe sunt copiii. Dar cum nu pot să fac o întoarcere în timp, nu pot decât să dau frâu liber mâniei, durerii, disperării ce au cuprins toată fiinţa mea de când tu, LULU, regina lui mami, nu mai eşti lângă mine. Azi, 14 aprilie, se împlineşte un an de când puiul meu a fost rapită de o şleahtă de mafioţi, de corupţi, de oameni fără frică de Dumnezeu.

Mulţumesc tuturor persoanelor care au fost şi sunt lângă mine, mulţumesc şi acelora care mi-au denigrat familia şi aţi aruncat cuvinte grele. Nu aţi făcut altceva decât să mă faceţi mai puternică, mai încrezătoare în forţele mele şi promit că voi lupta până când adevărul va ieşi la iveală. (…) Mă rog la bunul Dumnezeu să facă o minune, aducându-mi puiul drag acasă. Mami te iubeşte cu toată fiinţa, LULU, puiul meu scump“, a scris Georgeta Melencu. Familia refuză să creadă că fata a fost omorâtă şi arsă și speră că într-o bună zi, va apărea teafără la poartă.

Primele indicii

După dispariția fetei a început calvarul. Bunicul care o îngrijea pe Luiza i-a sunat pe polițiști la scurt timp, chiar pe data de 14 aprilie. Săptămâni în șir, ignorați aproape de autorități, familia, dar și colegii de școală ai fetei au căutat-o peste tot, au postat anunțuri și au întrebat oameni. Primele indicii teribile aveau să vină abia pe data de 26 iulie 2019, când căutările Alexandrei Măceșanu din Dobrosloveni (Olt) au dus în curtea mecanicului din Caracal. Procurorii au arătat că și Alexandra a sfârșit în același mod, omorâtă după ce a fost bătută și violată, iar trupul i-a fost ars într-un incinerator artizanal. Atunci, oamenii și-au amintit de un caz de dispariție, nerezolvat, au legat la cap detaliile și au concluzionat că Gheorghe Dincă e autorul și al celeilalte răpiri.

Cazul crimelor din Caracal a fost trimis în judecată de DIICOT în ianuarie 202 și se află pe rol la Tribunalul Olt,

”Luiza era un copil foarte bun”

Profesoara Larisa Păun, diriginta fetei de la Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” din Craiova, a avut numai cuvinte frumoase despre ea:
„Luiza era un copil foarte bun şi cu principii sănătoase, crescută foarte bine. Fata era şefa clasei“. În momentul în care a dispărut, Luiza era elevă în clasa a XI-a, la profilul Tehnician operator tehnică de calcul. Colegii fetei au aflat despre dispariţie chiar din acea zi de duminică, după care s-a dat alerta și pe Facebook. A doua zi au conceput anunţuri şi le-au distribuit în foarte multe locuri aglomerate din Craiova.

Prinderea lui Gheorghe Dincă a fost posibilă grație curajului dovedit de Alexandra Măceșanu din Dobrosloveni, a doua victimă. Pe data de 25 iulie, la o zi după răpire, bătaie și viol, a profitat de plecarea agresorului la farmacie, găsind un telefon în interiorul locuinței și sunând, la ora 11.05 de trei ori la 112. Fata a anunțat disperată că a fost sechestrată și abuzată. Înregistrarea discuției telefonice cu polițistul de la STS care a preluat apelul indică lipsă de empatie și superficialitatea unui sistem. Acesta i-a spus copilei.

„Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată!”. La scurt timp, Gheorghe Dincă s-a întors în locuinţă şi, într-un acces de furie, a ucis-o cu pumnii, apoi i-a ars cadavrul într-un incinerator artizanal din curte. Cu toate acele date furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale n-a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, iar poliţiştii au avut nevoie de 19 ore pentru a intra în locuința lui Ghoerghe Dincă. Pe data de 26 iulie 2019, în zorii zilei, oamenii legii l-au săltat pe mecanic, dar pentru Alexandra a fost prea târziu.

Urmăriți Playtech.ro și pe