Mama lui Vlad Pascu, eliberată. Ce se întâmplă cu tatăl criminalului de la 2 Mai

de: Mariana Olteanu
09 10. 2023

Miruna Pascu, mama șoferului care a ucis doi tineri la 2 Mai a scăpat de arest. Judecătorii de la Tribunalul din București au decis ca aceasta să fie plasată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ce decizie s-a luat în cazul lui Pascu Claudiu Mihail, tatăl lui Vlad Pascu?

Mama lui Vlad Pascu, plasată sub arest judiciar

Tribunalul din București a decis înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, Miruna Pascu scapă de arest și va fi pusă în libertate.

Măsura vine la scurt timp după ce a reţinută pentru că a încercat să influențeze martorii din dosarul pentru consum şi trafic de droguri al fiului ei, Vlad Pascu. Cu toate acestea, decizia nu este definitivă.

Citește și: Veste proastă pentru întreaga familie a lui Vlad Pascu. Decizia finală a procurilor DIICOT după expertiza efectuată

Miruna Pascu nu mai are voie să comunice cu fiul său

De asemenea, Miruna Pascu va avea de respectat și o serie de restricții. Printre acestea se numără și interzicerea comunicării directe sau indirecte cu inculpații Pascu Mihai și Pascu Vlad sau cu martorii din dosar.

În plus, aceasta va trebuie să anunțe fiecare schimbare, precum ieșirea din țară sau schimbarea locuinței. Miruna Pascu are obligația de a anunța autoritățile care îi pot accepta sau refuza cererea.

În cazul în care aceasta nu respectă cerințele impuse de autorități, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Citește și: Mihai Pascu, primele declarații despre tragedia produsă de fiul său. Tatăl lui Vlad Pascu își joacă ultima carte: ”Este un dezastru pentru noi”

Ce se întâmplă cu tatăl lui Vlad Pascu?

În ceea ce-l privește pe inculpatul Pascu Claudiu Mihail, tatăl lui Vlad Pascu, acesta va rămâne sub control judiciar. Măsura va fi valabilă până la o noua verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile.

Reamintim că, la data de 19 august 2023, Vlad Pascu a produs un accident soldat cu moartea a doi tineri și rănirea altor trei. La momentul producerii accidentului, tânărul s-a urcat drogat la volan. Analizele ulterioare au arătat că acesta a consumat un cocktail de cel puțin 6 substanțe interzise. Ulterior, părinții acestuia au încercat să intimideze martorii până când DIICOT a intrat pe fir.

Citește și: Vlad Pascu a spus tot la DIICOT: ”Am pisat un comprimat și am tras pe nas!” Cu cine consuma substanțe interzise