Mama lui Messi, moment senzațional la finala Campionatului Mondial. Imaginile au devenit virale

de: Ștefan R. Apostol
19 12. 2022

Aseară, pe cel mai mare stadion din Qatar, a avut loc finala Campionatului Mondial de fotbal 2022. După un meci de infarct, Argentina reușea să câștige cel mai râvnit trofeu din fotbalul mondial. Așa cum era de așteptat, Leo Messi a fost vedeta serii, alături de ceilalți coechipieri. A fost ultima sa apariție, la 35 de ani, în tricoul Naționalei, iar mama lui Messi a fost surprinsă într-un moment senzațional la finala Campionatului Mondial, iar imaginile au devenit virale.

Leo Messi eroul Argentinei din Qatar

Lionel Messi a avut, în sfârșit, momentul Diego Maradona, revendicând titlul de cel mai mare jucător de fotbal din toate timpurile. Superstarul argentinian a pus mâna pe Sfântul Graal, un titlu la Cupa Mondială, care îi scăpase până aseară. Momentul a venit după o victorie dramatică a Argentinei la loviturile de departajare 4-2 în finala cu Franța, în ceea ce a fost un final potrivit pentru Qatar 2022.

Într-o seară epică pe stadionul Lusail au existat o mulțime de răsturnări de situație. Nu în ultimul rând de la Leo Messi și Kylian Mbappe, cu probabil cea mai frumoasă finală de Cupa Mondială decisă vreodată la penalty-uri. Când în cele din urmă s-a terminat, după ce Gonzalo Montiel a transformat penalty-ul câștigător pentru a oferi Argentinei al treilea său titlu și primul din 1986, Messi a trăit multe emoții.

A fost un final de basm pentru odiseea lui Messi la Cupa Mondială. În mod clar, a fost scris în stele pentru Leo Messi, chiar și după cea mai uimitoare revenire a Franței, inspirată de un Mbappe teribil. Franța a jucat aseară dorinu-și să devină prima echipă care câștigă două Cupe Mondiale consecutive. Ar fi fost a doua echipă, după Brazilia care a reușit această performanță în 1962.

Dar meciul a început greoi, iar Argentina a jucat cu pasiune și intensitate. Leo Messi și-a adus echipa în avantaj în minutul 23. Jucătorul de aur al Argentinei marcând cu ușurință un penalty. Ulterior avea să devină erou, după ce a contribuit la al doilea gol. Momentul a fost o creație de echipă de o frumusețe rară finalizată de Angel Di Maria.

Vezi și: Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Argentina a învins Franța în finală și a câștigat al treilea titlu din istorie – FOTO & VIDEO

O revenire a Franței cu Mbappe care părea de neoprit

Argentina a dominat, fără niciun semn de ripostă din partea Franței. Așa cum toată lumea aștepta, Leo Messi s-a plimbat pe teren în cea mai mare parte a meciului. Dar o dublă lovitură de grație în 97 de secunde din partea lui Mbappe după minutul 80, un penalty urmat de un voleu fulminant, a schimbat complexitatea meciului și a pus în pericol visul de o viață al lui Messi.

Antrenorul Didier Deschamps, managerul Les Bleus, a făcut două înlocuiri înainte de pauză,. I-a înlocuit pe Olivier Giroud și Ousmane Dembele cu Marcus Thuram și Randal Kolo Muani. Ambele tinere vedete au furnizat combustibilul pentru ca Mbappe să iasă în față.

Dintr-o dată, Argentina a fost în pericol să piardă o finală pe care o avea destul de mult sub control. Au venit momentele în care Mbappe părea de neoprit. Dar a fost nevoie de o intervenție a căpitanului și portarului francez Hugo Lloris pentru a duce meciul în prelungiri, după ce a respins peste bară un șut al lui Leo Messi.

Dar, după prelungirile de infarct, și ratările francezilor la loviturile de departajare, Leo Messi avea să ridice de-asupra capului râvnitul trofeu. Acum, se poate retrage din Națională cu un vis împlinit, dedicat memoriei celui care a fost Diego Maradona.

Leo Messi și mama sa, moment senzațional la finala Campionatului Mondial

Ovaționat la scenă deschisă, micuțul erou al Argentinei a dat jurnaliștilor prezenți și unul din cele mai emoționante momente de la acest campionat mondial. După meci, Lionel Messi a împărtășit un moment foarte emoționant cu mama sa, Celia Maria Cuccuittini.

Leo Messi și-a îmbrățișat mama în mijlocul terenului și a sărbătorit probabil cel mai bun moment al carierei sale. Videoclipul cu acest moment a devenit acum viral.

Messi a jucat acum ultimul său meci la Cupa Mondială ridicând trofeul, după ce anterior a precizat că nu se va întoarce pentru ediția din 2026. Superstarul și-ar putea încheia cu totul cariera internațională, decizia urmând să fie clarificată în timp util.