Maldive, ofertă turistică inedită pentru a sprijini vaccinarea anti-covid-19. Ce oferă acum

Maldive, ofertă turistică inedită pentru a sprijini vaccinarea anti-covid-19. Ce oferă acum
Maldive, ofertă turistică inedită pentru a sprijini vaccinarea anti-covid-19.

Potrivit Agerpres, Insulele Maldive oferă posibilitatea administrării vaccinurilor anti-coronavirus turiștilor, având scopul de a promova acest sector de care depinde așa mult economia lor.

Maldive, ofertă turistică inedită pentru a sprijini vaccinarea anti-covid-19

„Turismul de vaccinare este o viziune a preşedintelui ţării, Ibrahim Mohamed Solih. Preconizăm să-l implementăm după modelul turismului medical”, a spus ministrul turismului, Abdulla Mausoom.

„Programa 3V: vizită, vaccin, vacanţă” va fi lansat când toţi locuitorii din Maldive, cu o populaţie de 540.000 de persoane, vor fi complet vaccinaţi”, a mai spus el.

Ministrul a mai explicat că turiştii vor putea să aleagă vaccinul pe care îl preferă, dintre cele disponibile în ţară, dar şi să rămână în arhipelag până când vor primi a doua doză.

„Complexele noastre hoteliere sunt perfect sigure pentru vaccinare. Turiştii pot rămâne între cinci şi opt săptămâni pentru a primi a doua doză, sau pot pleca şi să se întoarcă apoi pentru rapel”, a spus Maussom.

Bilanț coronavirus în Insulele Maldive

Ministerul Turismul din arhipelag speră ca între timp să se rezolve penuria de vaccinuri ca să poată da undă verde acestui plan. De precizat este că Insulele Maldive utilizează vaccinul Covishield, serul produs de Oxford în colaborare cu laboratorul anglo-suedez AstraZeneca, dar şi cel elaborat de Institutul Serum din India (SII).

De asemenea, arhipelagul administrează şi doze importate de la laboratorul chinez Sinopharm şi Pfizer. În total, 40.230 de persoane din Maldive au fost complet imunizate, în vreme ce 280.000 de localnici (52% din populaţie) şi de expatriaţi au primit prima doză de vaccin anti-coronavirus. Încă de la începerea pandemiei, acest stat a înregistrat 26.000 de contagieri şi 70 de decese asociate noului coronavirus.

Despre Insulele Maldive

Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, reprezintă o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, care este situat la sud-vest de India în Marea Laccadivelor din Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu care conține 1 192 de insule dintre care 250 sunt locuite. De precizat este că acest stat își sărbătorește ziua națională pe data de 26 iulie.

În ce privește religia, din secolul al III-lea budismul a fost religia principală a locuitorilor, până în 1153 când în arhipelag a fost introdus islamul. În anul 1558 arhipelagul intră sub influența Imperiului Portughez, iar apoi al celui Olandez din anul 1654. În anul 1887 Maldive devine un protectorat britanic. În 1965, arhipelagul devine independent, iar din 1968 forma de organizare statală este republica.

De menționat este că Maldive este cel mai mic stat asiatic, din punct de vedere al populației, dar și al suprafeței. Maldive este și statul cu cea mai mică altitudine maximă din lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI