Maia Sandu, primită la Cotroceni. Ce înseamnă această vizită pentru Republica Moldova

Maia Sandu, primită la Cotroceni. Ce înseamnă această vizită pentru Republica Moldova
Maia Sandu, primită la Cotroceni

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primit în dimineața de marți, la Palatul Cotroceni. Oficialul a fost primit de președintele Klaus Iohannis și urmează ca cei doi să susțină declarații comune de presă.

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, a fost primită la Cotroceni

Maia Sandu a avut prima vizită a șefului Executivului, după recunoașterea Guvernului moldovean. Premierul Republicii Moldova și liderul statului Klaus Iohannis urmează să semneze în Cartea de Onoare și, ulterior, vor susține o declarație de presă comună. Începând cu ora 10:30, premierul Republicii Moldova va fi primit la Palatul Victoria de către Viorica Dăncilă. De menționat este că încă din 16 iunie, șeful Executivului, Dăncilă, a informat că i-a transmis premierului Maia Sandu o invitație de a veni în Capitală.

Maia Sandu, primită la Cotroceni. Ce înseamnă această vizită pentru Republica Moldova
Liderul statului și-a arătat susținerea pentru depășirea crizei politice din Republica Moldova

Având această oportunitate, premierul român și-a exprimat încrederea că Executivul din Moldova va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană și a Acordului de Asociere. În data de 15 iunie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anunțat, în cadrul unei ședințe, că a anulat mai multe decizii din perioada 7 – 9 iunie. Printre acelea se număra atât cea privind dizolvarea Parlamentului, cât și cea prin care nu recunoștea Guvernul Maia Sandu. Mai mult, în data de 26 iunie, Administrația Prezidențială anunța că liderul statului a avut convorbiri telefonice cu liderii politici ai Republicii Moldova, anume premierul Maia Sandu, viceprim-ministrul Andrei Năstase și președintele Igor Dodon.

Ce înseamnă această vizită pentru Republica Moldova

Întrevederea cu prim-ministrul Republicii Moldova are loc în contextul în care liderul statului și-a arătat susținerea pentru depășirea crizei politice și, mai mult, a salutat tranziția pașnică a puterii politice către guvernul condus de Maia Sandu. Așadar, discuțiile dintre cei doi se vor axa pe situația politică actuală din Republica Moldova, parcursului european al vecinilor de peste Prut și a parteneriatului strategic dintre cele două țări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI