Mai multe persoane în pericol, după ce o clădire monument istoric s-a prăbușit în zona Unirii din centrul Capitalei. Ce se întâmplă acum

Clădire prăbușită în Centrul Vechi al capitalei. Foto: Ana Maria Butnaru

O parte dintr-o clădire părăsită din centrul Bucureștiului, care este monument istoric, s-a prăbușit miercuri seară. Două autospeciale au ajuns la fața locului.

Clădirea din zona Unirii s-a prăbușit, iar mai multe persoane au fost evacuate

Incidentul a avut loc pe strada Iuliu Barasch, în zona Unirii, lângă Teatrul Evreiesc de Stat. Echipele de intervenție au evacuat cinci adulți și un copil din imobilul lipit de clădirea care s-a dărâmat, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov. La fața locului au acționat Detaşamentul Special de Salvatori şi o autospecială, potrivit Agerpres.

Clădire monument istoric s-a dărâmat în centrul Capitalei
Clădire prăbușită în Centrul Vechi al capitalei. Foto: Ana Maria Butnaru

„Am fost soliciitaţi să intervenim pe strada Iuliu Barasch. Când am ajuns la locul intervenţiei am găsit o clădire parţial prăbuşită cu elemente de construcţie căzute pe stradă. Am procedat la evacuarea a şase persoane din clădirea învecinată şi am anunţat ISC pentru verificarea clădirii, dacă se prăbuşeşte sau nu. Aşteptăm să vină un expert şi apoi vom putea lăsa persoanele să intre în clădire”, a declarat Liviu Rupa, unul din pompierii care au intervenit la locuinţa prăbuşită, citat de  Antena3.

Știre în curs de actualizare…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI