Magazinul Mega Image, frecventat de sute de mii de oameni, în pericol de închidere. S-au găsit gândaci și muște moarte

Magazinul Mega Image, frecventat de sute de mii de oameni, în pericol de închidere. S-au găsit gândaci și muște moarte
Gândaci și muște moarte la un Mega Image cunoscut

Situație incredibilă la un Mega Image cunoscut și frecventat de sute de mii de clienți! Comisarii ANPC au descoperit muște moarte și gândaci de bucătărie într-un magazin extrem de plăcut de unii români. De asemenea, specialiștii au văzut în interiorul supermarket-ului și vitrine și instalații ruginite sau murdare. Propunerea acestora este închiderea preț de 6 luni a spațiului. Detalii de la controlul ANPC!

Muște moarte și gândaci de bucătărie la un Mega Image: magazinul e frecventat de sute de mii de oameni

Comisarii ANPC au descoperit o serie de nereguli în cadrul unui control al unui magazin Mega Image. În cadrul inspecției au mai intrat și alte două magazine ale operatorului economic menționat. Specialiștii au descoperit muște moarte și gândaci de bucătărie, vitrine murdare și ruginite și instalații vechi. Propunerea cea mai gravă este pentru unul dintre sedii care ar trebui să fie închis pentru 6 luni.

”Acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine continuă, dat fiind că sesizările consumatorilor referitoare la neregulile prezente aici, nu contenesc.

Alte două magazine al operatorului economic Mega Image, de astă dată situate în Capitală, au fost verificate: cel situate pe Bd Timişoara nr. 35 şi cel din Şos. Iancului nr. 4”, a transmis, joi, ANPC, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a mai precizat că echipele de control au constatat ”abateri importante de la legislaţia în domeniu, care au condus la aplicarea unor amenzi contravenţionale în valoare de 31.000 lei”.

ANPC precizează că s-au dispus şi măsuri complementare, respectiv:

  • oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe
  • oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru ambele unităţi
  • a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru unul dintre cele două magazine.

Constatările comisarilor ANPC

– comercializarea unor produse congelate neconforme (legume şi produse din carne cu culoarea modificată şi cu acumulări de gheaţă)
– comercializarea unor fructe şi produse din carne cu modificări organoleptice evidente şi urme de mucegai – comercializarea a diverse sortimente de salate fără informaţii privind data şi ora deschiderii ambalajului, deşi acestea aveau valabilitate 2 zile de la deschidere – comercializarea unor produse preparate în zona de gătire a magazinului fără informare asupra orei de producţie, deşi acestea aveau valabilitate două ore din momentul producţiei – utilizarea unui spaţiul de expunere al produselor preambalate şi congelate neigienizat, cu resturi de etichete, impurităţi mecanice, insecte moarte (muşte şi gândaci de bucătărie)

Amintim că nu este prima oară când se descoperă astfel de nereguli în special la magazinele retailer-ului din Capitală.

Urmăriți Playtech.ro și pe