Magazinul de lux din București care s-a închis după 11 ani. Toți românii treceau pe lângă el

Magazinul de lux din București care s-a închis după 11 ani. Toți românii treceau pe lângă el
Magazinul a avut profit si in pandemie

Un mgazin de lux din București s-a închis. Cea mai importantă ieșire din industria de lux este magazinul de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din Capitală. După 11 ani, magazinul a decis să iasă de pe piața de produse de lux din România. Brandul era adus local în sistemul de franciză de familia de antreprenori Calagiu.

Ieșire șocantă de pe piața produselor de lux

Magazinul Gucci de la parterul hotelului Athenee Palace Hilton din București s-a închis. Familia Calagiu a decis după 11 ani să iasă de pe piață. Este unul dintre cele mai importante evenimente de pe piața de lux din România.

Magazinul Gucci era unul dintre brandurile vechi și stabile, el fiind amplasat în același loc de peste 10 ani. Marca italiană a fost adusă pe plan local în 2010 de către Alessandro Amato, apoi acesta a cedat franciza către familia Calagiu, care deține afaceri și în construcții și mentenanță.

Închiderea vine după doi ani de pandemie

Închiderea vine după al doilea an de pandemie, iar în 2020 activitatea magazinelor de modă offline a fost suspendată timp de câteva luni, în timp ce Gucci își majorase vânzările cu 10%. O sursă a declarat pentru ZF că motivul nu ține de rezultatele magazinului din București, ci de o decizie a companiei globale de a renunța la unitățile operate în franciză.

Cât despre magazinul Gucci din București, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 20,8 mil. lei, cu 10,7%, mai mari decât în 2019 și duble aproape față de anul 2018.

De altfel, familia Calagiu a închis și magazinul La Perla din București, el fiind amplasat la parterul hotelului de cinci stele Radisson Blu de pe Calea Victoriei.