Magazinul care vrea să dea lovitura în România. E prezent în peste 2.000 de locații în Europa

Magazinul care vrea să dea lovitura în România. E prezent în peste 2.000 de locații în Europa
Magazinul care vrea să dea lovitura în România. E prezent în peste 2.000 de locații în Europa

Un nou hypermarket apare în România. Este vorba despre un retailer german care se pregătește să intre pe piața din țara noastră.

Magazinul care vrea să dea lovitura în România

Retailerul German are deja senate 30 de contract de chirie și se pregătește să dea lovitura în România.

Este vorba despre compania Tedi, un retailer german, activ pe segmentul non food. Primele magazine se vor deschide anul viitor, iar compania caută spații de închiriere în centre comerciale și parcuri de retail din București și provincie, urmând să se extindă.

Tedi se ocupă cu segmentul non foond și vinde produse de casă, veselă, decorațiuni, papetărie și altele.

Vor fi în competiție cu Jysk și Jumbo, care vând aceleași lucruri. Retailerul german are peste 2.400 de magazine pe 9 piețe din Europa.

Recent, grupul a adus în România și brandul Kik, care s-a extins rapid cu mai multe unități.

Lanțul Tedi a fost lansat de grupul Tenglemann pentru a vinde mai multe produse la 1 euro, de la articole de uz casnic, de petrecere, jucării, electrice, papetărie, produse farmaceutice și cosmetice.

În octombrie 2017, Tedi a preluat 63 de magazine din Germania care aparțineau lanțului oladez de retail Xenos.

Anul trecut, Tenglemann și-a vândut acțiunile la TEDi într-o operațiune completă cu grupul german H.H. Cele două afaceri au hotărât să se despartă și să meargă pe cont propriu, după 25 de ani în care au funcționat împreună.

E prezent în peste 2.000 de locații în Europa

În urma tranzacției, Tenglemann achiziționează acțiunile deținute în prezent de HH la discounterul Kik, iar HH va achiziționat cota de 30% a grupului Tenglemann la TEDI.

Rețeaua germană TEDi are 2.400 de magazin și aproximativ 20.000 de angajați în țări precum Germania, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Spania, Croația, Italia, Polonia și Cehia

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI