Magazinul Bucur Obor a fost vândut. La ce sumă colosală se ridică tranzacția imobiliară

de: Anca Lupescu
09 02. 2022

Magazinul Bucur Obor a fost vândut. Complexul comercial a fost cumpărat de un mare dezvoltator imobiliar. Unul dintre cele mai populare locuri din București este pe cale să se schimbe radical. Magazinul Bucur Obor data din perioada comunistă și era locul în care românii veneau ca să găsească absolut tot ce aveau nevoie, de la haine, mâncare, lucruri pentru casă sau chiar mobilier și electrocasnice. 

Magazinul Bucur Obor a fost vândut

Dezvoltatorul român de ansambluri de locuințe și birouri One United Properties a cumpărat magazinul Obor. El a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni în 8 februarie 2022. Astfel, United Propertis deține pachetul de acțiuni majoritar al societății listă pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

În luna noiembrie 2021, cu ajutorul unui împrumut pus la discuție de One United Properties, BO Retail Invest SRL a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor S.A.

Cu câți bani s-a cumpărat „mall-ul”

Contra unei sume de 64.935.000 lei (aproape 13 milioane euro). Prețul per acțiune a fost de 8.918 lei, iar tranzacția a fost finalizată pe 8 februarie 2022, după autorizarea de către Consiliul Concurenței din România.

„Suntem încântați să finalizăm tranzacția pentru pachetul majoritar al Bucur Obor. Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locație emblematică pentru București și pentru locuitorii săi.

Așteptăm cu interes să integrăm performanțele companiei Bucur Obor în operațiunile consolidate ale One United Properties și, în consecință, să creăm valoare suplimentară pentru toate părțile interesate implicate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

One United Properties este cel mai mare dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București.