Magazinele Lidl amenințate de Rusia. Un gigant lanț de magazine rusești se extinde în Europa

Magazinele Lidl amenințate de Rusia. Un gigant lanț de magazine rusești se extinde în Europa
Lanțul de magazine rusești deschide patru locații în Marea Britanie

Celebrelul lanț de magazine Lidl s-ar putea să aibă concurență în curând pe piață. Un nou lanț de magazine, pe același tipic, tocmai din Rusia, amenință supremația Lidl în Europa. Lanțul de magazine rusești intră pe piața britanică. Compania susține că va scădea reducerile existente din Marea Britanie cu 20% -30%. Au pus la punct un model fără pretenții. În același timp au redus cheltuielile având doar opt angajați pe sucursală.

Magazinele Lidl riscă să piardă supremația reducerilor

Un lanț de supermarketuri rusești, poreclit noul Lidl, caută proprietari în toată țara, în timp ce își planifică extinderea în Marea Britanie. Lanțul de magazine rusești, cunoscut sub numele de Mere, este pregătit să deschidă magazine în toată Marea Britanie. Oficialii companiei spun că vor să facă concurență directă lanțurilor germane Lidl și Aldi, precum și magazinelor de profil britanice, Big Four.

”Căutăm locații adecvate din Marea Britanie pentru a ne extinde lanțul de retail. În acest moment, în ciuda Pandemiei, suntem implicați activ cu proprietarii, reprezentanții și agenții acestora.

Scopul este de a deschide magazinele noastre cu amănuntul Mere cât mai curând posibil.”, spune site-ul web al retailerului.

Lanțul de magazine rusești deschide patru magazine în Marea Britanie

Este deja confirmat planul de a deschide primele patru puncte de vânzare din Marea Britanie în această vară. Noile listări online dezvăluie locul în care lanțul are în vedere înființarea unui magazin de dimensiunea magazinelor Lidl. Locațiile enumerate conform oficialilor Mere, vor fi în cel puțin în 20 de orașe britanice. Ulterior vor fi deschise noi magazine rusești și în sudul Scoției și Țării Galilor.

Oficialii lanțului de magazine rusești spune că este în căutare de locații de aproximativ 10.000 de metri pătrați. Spațiile trebuie să fie dotate cu locuri de parcare pentru 30-40 de mașini. Se mai are în vedere ca zona să aibă o populație locală de 60.000 sau mai mult. Retailer-ul Mere a declarat că primul său magazin din Marea Britanie se va deschide la Preston luna viitoare. Acesta va fi urmat de un al doilea loc în nordul Angliei, la Castleford și două în Țara Galilor, în Mold și Caldicot.

Lanțul de magazine rusești Mere

Lanțul de magazine rusești Mere, fondat în 2009, este cunoscut local ca Svetofor în Rusia. Are aproximativ 3.200 de magazine la nivel internațional. Lanțul se află în Europa din 2018 cu magazine în Germania, Polonia, România, Lituania, Letonia și Ucraina.

Pe lângă Marea Britanie, intenționează să se extindă în curând în Italia, Spania, Grecia și Bulgaria. Compania susține că va submina supermarketurile existente din Marea Britanie cu 20% -30%. Modelul său de vânzare cu amănuntul este făcut cu personal redus.

În același timp propune furnizorilor să livreze direct în magazine și bunurile vândute de pe paleți. Magazinele dispun de o cameră de răcire și doar opt angajați pentru a reduce costurile. CEO-ul lanțului de magazine rusești Pavels Antonov a declarat că prețurile Mere vor concura chiar și cu cele mai ieftine supermarketuri.

”Suntem decalajul de pe piață. Nu avem concurenți.

Modelul nostru nu are niciun serviciu și niciun marketing.”, declară Pavels Antonov , conform publicației britanice Mirror.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI