MAE atenționează românii care călătoresc în Spania: Ce se întâmplă pe aeroportul din Madrid

MAE atenționează românii care călătoresc în Spania: Ce se întâmplă pe aeroportul din Madrid
Transporturile din Spania, blocate de grevă

Angajații din sectoarele de activitate aeriană, feroviară și portuară din Spania sunt în grevă până în data de 28 aprilie. Printre cei care și-au oprit activitatea se numără și angajații de securitate din Aeroportul Adolfo Suarez Madrid Barajas. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care se află pe teritoriul Spaniei sau vor să călătorească în această țară.

Greva a fost declanșată pe 15 aprilie și va dura până pe data de 28. „Greva afectează serviciile de control de securitate și acces în zonele de îmbarcare din cele 4 terminale ale aeroportului. Se recomandă celor ce urmează să folosească acest aeroport să se prezinte din timp pentru realizarea formalităților de îmbarcare. Greva se va extinde, în zilele de 21 și 24 aprilie 2019, la toate aeroporturile din Spania”, anunță MAE.

De asemenea, în perioadele 15-17 aprilie și 22-24 aprilie 2019, piloții companiei aeriene Air Nostrum se află în grevă, astfel că mare parte din zborurile interne vor fi afectate. Cei care urmează să efectueze un zbor intern în Spania cu această companie sunt sfătuiți să se intereseze din timp dacă zborul este afectat de grevă.

Transporturile din Spania, afectate de grevă

„Începând cu 17 aprilie 2019, intră în grevă sindicatele din infrastructura feroviară, de la liniile de tren de mare viteză și lucrătorii din porturi. Se recomandă cetățenilor care au de efectuat călătorii cu trenurile de mare viteză sau cu feriboturile din porturile spaniole să verifice din timp dacă le vor fi sau nu afectate planurile de deplasare”, precizează sursa citată.

De pe 18 până pe 28 aprilie vor fi în grevă și lucrătorii care asigură controalele de securitate în gările din Spania. Cei care vor să călătorească cu trenul sunt sfătuiți să se prezinte mai din timp în gara de plecare.

MAE informează că „cetățenii români pot solicita asistență consulară la http://madrid.mae.ro numerele de telefon ale Ambasadei României la Madrid: +34917344004, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României în Regatul Spaniei: +34649656032.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI