MAE a emis avertisment de călătorie în Grecia. La ce trebuie să fie atenţi românii

MAE a emis avertisment de călătorie în Grecia. La ce trebuie să fie atenţi românii
MAE a emis avertisment de calatorie in Grecia

Deși am ajuns la jumătatea lunii august, românii se bucură de vacanța de vară și aleg să plece în concediu în Grecia. Înainte de a te îmbarca în avion, oficialii de la Ministrul Afacerilor Externe atrag atenția asupra condițiilor meteo nefavorabile ce vor pune stăpânire pe insulele grecești.

Vijeliile și ploile fac prăpăd în Grecia

Ploile și vijeliile vor face ravagii în Grecia în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe a transmis un semnal de alarmă pentru toți turiștii care se pregătesc să plece în vacanță pe meleagurile elene. Avertizarea de călătorie este valabilă până luni, 15 august.

Conform autorităților de la Serviciul Național de Meteorologie, EMY a emis o avertizare meteo de fenomene extreme, ce se vor înregistra în intervalul 12-15 august 2022. Zonele avizate sunt cele din centrul, nordul și vestul Greciei.

Se lasă cu ploi abundente, căderi de grindină, furtuni și vijelii, precum și descărcări electrice în regiunile Macedonia, Tesalia de Nord, Epir și, parțial, în nordul Mării Egee.

Sâmbătă, 13 august, meteorologii susțin că turiștii vor fi întâmpinați de ploi torențiale, vânt puternic și căderi de grindină în regiunile Macedonia, Tesalia și în insulele Ionice.

Duminică, 14 august, va ploua abundent, cu furtuni puternice și căderi de grindină în Tesalia, Macedonia centrală și de est, Tracia, insulele Sporade, estul Greciei continentale, inclusiv regiunea Attica, insula Evia și insulele din nord-estul Mării Egee.

În cursul zilei de luni, 15 august, fenomenele meteo puternice se vor mai înregistra doar pe alocuri în zone din partea de nord-est a Greciei și insulele din nord-estul Mării Egee, scriu cei de la Antena 3.

Ce recomandă oficialii de la MAE

Cetățenii români ce vor să solicite asistenţă consulară pot suna la următoarele numere de telefon:

  • Ambasada României la Atena  -> +302106710035
  • Consulatul General al României de la Salonic -> +302310340088

Aceste apeluri vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

În cazul în care cetăţenii români se confruntă cu o situaţie dificilă și cu un caracter de urgenţă, aceștia au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222.

Oficialii MAE îi sfătuiesc pe românii care urmează să călătorească în Grecia, în următoarele zile, să fie precauți și să consulte următoarele pagini web pentru indicații și sfaturi:

  • http://atena.mae.ro
  • http://salonic.mae.ro
  • www.meteoalarm.org
  • www.mae.ro