Mădălina Manole, pe litoral. Singura fotografie cu ea în costum de baie

Ce scria în certificatul de deces al Mădălinei Manole. Care a fost cauza morții

Te-ai întrebat cum arătau costumele de baie în plin comunism? Dacă vă așteptați ca femeile să fie îmbrăcare până în gât, vă înșelați enorm! Vă invităm să admirați fotografii de arhivă, realizate la malul mării, cu câteva dintre cele mai cunoscute artiste române. Vorbim de Mădălina Manole, Angela Similea și Marina Voica.

Divele din Epoca de Aur, în costum de baie

Moda costumelor de baie a luat cu asalt perioada comunistă, la fel cum s-a întâmplat și după căderea regimului. Poate pare greu de crezut dar și divele din Epoca de Aur au pozat sumar îmbrăcate: Angela Similea, Tora Vasilescu, Marina Voica, Stela Popescu şi Silvia Dumitrescu sunt doar câteva nume care arătau splendid în costume de baie.

Ele pozau fie pentru revistele vremii, fie pentru albumele personale. Pe atunci, reprezentantele sexului frumos optau pentru costumele de baie întregi, iar cele din două piese aveau un chilot „generos“ și un sutien întocmai.

Angela Similea (73 de ani), poza în anul 1975 într-un costum de baie violet, format din două piese, pe litoralul românesc. Frumoasa solistă avea atunci 29 de ani și era căsătorită cu olandezul Jan David Hilgen. Pare incredibil, dar poza pe care o găsiți în galeria foto a acestui articol a fost făcută în perioada comunismului! Angela Similea a rămas și astăzi cunoscută drept „regina eleganței“, iar pe vremea lui Ceaușescu avea un corp de invidiat: armonios și tonifiat.

Și Marina Voica (83 ani) a scos din arhivă fotografii din perioada tinereții. La 20 de ani, solista poza la malul mării într-un costum de baie format din două piese: slipii, practic pantaloni scurți, și un sutien care semăna mai degrabă cu ceea ce numim astăzi bustieră.

Mădălina Manole, senzuală pe litoral

În data de 14 iulie se împlinesc 10 ani de la pierderea uneia dintre cele mai iubite soliste din România. Fanii Mădălinei Manole discută și astăzi despre destinul tragic al „fetei cu părul de foc“.

Tot în acele grupuri circulă și fotografii cu regretata cântăreață. Există o singură poza cu aceasta în costum de baie: o femeie superbă, cu un corp armonios, dar care spunea că „nu se suportă fizic“. Ce ironie!

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI