Ce se întâmplă luni, 20 mai, în România. Radu Mazăre va fi adus în țară, însă și lui Dragnea i se pregătește ceva

de: Claudiu Surmei
15 05. 2019

Luni, 20 mai 2019, va fi o zi „plină” pentru Justiția din România. Radu Mazăre va fi adus în țară din Madagascar, unde fugise în 2017 pentru a scăpa de problemele cu legea. Dar și lui Liviu Dragnea i se pregătește ceva la Curtea Supremă: are termen în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman.

Vor fi ocupați și judecătorii Curții Constituționale (CCR). Aceștia vor discuta despre conflictul sesizat de Florin Iordache pe tema completurilor nespecializate de 3 judecători de la Curtea Supremă. Lucrurile se leagă! Este vorba despre judecătorii care au luat decizii în numeroase dosare, inclusiv în cele ale lui Liviu Dragnea și Radu Mazăre.

Tot luni, 20 mai, CCR ar trebui să se pronunțe pe sesizarea PNL cu privire la neconstituționalitatea Regulamentului Camerei Deputaților în privința delegării de atribuții, sesizare făcută după ce Florin Iordache a cerut CCR să constate un conflict juridic între Parlamentul României și Curtea Supremă.

20 mai 2019, zi importantă pentru Justiția din România

Radu Mazăre va fi adus în țară pe 20 mai și va fi plasat în detenție, el fiind condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

„În urma informării transmise de autorităţile din Republica Madagascar, la data de 14 mai a.c., cu privire la admiterea extrădării persoanei urmărite internaţional, Radu Ştefan Mazăre, Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acesteia. Astfel, s-a constituit o escortă, formată din poliţişti români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internaţional, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc la data de 20 mai 2019”, a precizat IGPR într-un comunicat.

În ceea ce îl privește pe Liviu Dragnea, la Curtea Supremă se judecă apelul formulat în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, în care președintele PSD a fost condamant în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, decizia judecătorilor nefiind definitivă.