03 sept. 2024 | 08:16

Lumea sportului românesc a pierdut o mare stea. Doliu imens, a decedat fostul selecționer de handbal Manuel Montoya Fernandez

News
Lumea sportului românesc a pierdut o mare stea. Doliu imens, a decedat fostul selecționer de handbal Manuel Montoya Fernandez
Doliu fara margini in handbal

Antrenorul spaniol „Manolo” Manuel Montoya Fernandez, fost selecţioner al echipei masculine de handbal a României, s-a stins din viață, luni, la vârsta de 64 de ani. Acesta a antrenat naţionala României în perioada 2018-2019.

A murit „Manolo” Manuel Montoya Fernandez

A decedat tehnicianul spaniol „Manolo” Manuel Montoya Fernandez (64 ani), fost selecţioner al echipei naţionale de handbal masculin a României. El a murit la vârsta de 64 de ani, a anunţat Federaţia Română de Handbal pe site-ul său oficial.

Doctor în Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea din Barcelona, „Manolo” Manuel Montoya Fernandez şi-a început cariera de antrenor la clubul BM Granollers (1992-1997, 2002-2008), cu care a câştigat de două ori Cupa EHF (1995, 1996) şi Cupa Spaniei (1994).

Apoi a fost secund la naţionala Spaniei, cu care a câştigat bronzul la CM 2011 şi aurul la CM 2013. De asemenea, „Manolo” a fost secund al naţionalei Qatarului, medaliată cu argint la CM 2015 şi clasată pe locul 8 la JO 2016.

Una dintre cele mai mari sportive din istoria României a încetat din viață la 77 de ani

O altă veste tristă este că Mihaela Peneș, una dintre cele mai mari sportive din istoria României, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani. Campioana olimpică la aruncarea suliței, care a adus aurul pentru țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, nu mai este printre noi.

Mihaela Peneș lasă în urmă un patrimoniu sportiv de neegalat și o amintire vie în inimile iubitorilor de sport. Campioana olimpică la aruncarea suliței a fost un simbol al perseverenței și al talentului, reușind să aducă României o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, când avea doar 17 ani.

Născută pe 22 iulie 1947, în București, Mihaela Peneș și-a descoperit pasiunea pentru atletism de la o vârstă fragedă. Într-o perioadă în care sportul feminin nu era atât de promovat și susținut ca astăzi, Peneș a reușit să se afirme datorită muncii sale neobosite și a unui talent ieșit din comun. Drumul ei spre glorie a început în adolescență, iar performanțele ei remarcabile i-au adus recunoașterea la nivel național și internațional.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, Peneș a reușit să uimească o lume întreagă. Cu un aruncare de 60,54 metri, a câștigat medalia de aur, devansându-și adversarele mult mai experimentate. Această realizare a fost cu atât mai impresionantă cu cât a fost prima sa participare la un eveniment de o asemenea anvergură. În acel moment, Mihaela Peneș a devenit cea mai tânără campioană olimpică la aruncarea suliței, un record care a rămas neclintit pentru mulți ani.

Performanța sa de la Tokyo a fost urmată de o carieră sportivă de succes, marcată de numeroase alte medalii și titluri naționale și internaționale. A participat și la Jocurile Olimpice de la Mexico City din 1968, unde a obținut medalia de argint, demonstrând încă o dată că nu a fost doar o stea de moment, ci o sportivă de excepție.

După retragerea din activitatea sportivă, Mihaela Peneș a rămas implicată în lumea sportului, contribuind la formarea noilor generații de atleți. A fost un model de inspirație pentru mulți tineri sportivi, demonstrând că prin determinare, sacrificiu și pasiune se pot atinge cele mai înalte culmi.

Decesul său reprezintă o pierdere imensă pentru sportul românesc și pentru toți cei care au admirat-o de-a lungul carierei sale. Mihaela Peneș va rămâne întotdeauna în amintirea românilor ca o legendă a atletismului și un simbol al excelenței sportive.

Parteneri
O mamă rămasă văduvă și-a crescut singură cei trei copii mici. Peste ani a fost abandonată de cei cărora le-a dat viață. Nici măcar atunci când s-a îmbolnăvit nu a fost vizitată. Drama prin care a trecut
Redactia.ro
Testul auto la care au picat și șoferii experimentați: care este ordinea de trecere în intersecție?
Click.ro
VIDEO. S-au înecat sub ochii rudelor: Scene de haos în Congo după ce un feribot supraîncărcat s-a scufundat
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
A albit de tot și nu-l mai recunoști! În urmă cu câțiva ani, toate femeile visau la el. Acum pare altă persoană! Spune drept, îți dai seama cine e în poze?
Unica.ro
Prima miniserie franțuzească Max Original, lansată pe piață. Când va putea fi vizionată în România
EVZ.ro
Cine este Loredana Salanță, câștigătoarea Miss Universe România 2024. Este mămică și a mai reprezentat țara noastră și la alte concursuri de frumusețe
Spynews
Ungurii au loc foc. Scandal monstru, s-a decis excluderea: Urâm România!
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
Se dau AJUTOARE de 500 de lei! Cine primește BANII
Mediaflux
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Andi Constantin, fostul concurent Burlacul, iubește din nou! Cine e și cum arată femeia superbă care l-a cucerit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro