Lukașenko, reacție de ultim moment despre starea de sănătate a lui Putin. Ce a spus aliatul liderului de la Kremlin

Lukașenko, reacție de ultim moment despre starea de sănătate a lui Putin. Ce a spus aliatul liderului de la Kremlin
Lukasenko, reactie de ultim moment despre starea de sanatate a lui Putin. Ce a spus aliatul liderului de la Kremlin

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a dezvăluit care ar fi starea de sănătate a omologului său rus, Vladimir Putin. Cei doi sunt în relații foarte bune, iar Lukașenko a mărturisit că știe absolut tot despre liderul de la Kremlin, atât din punct de vedere personal, cât și legat de activitatea sa ca președinte al Federației Ruse.

Reacție de ultim moment a lui Aleksandr Lukașenko despre starea de sănătate a lui Vladimir Putin

Liderul de la Minsk a negat informațiile apărute în presa occidentală potrivit cărora Vladimir Putin ar fi bolnav. Într-un interviu acordat postului de televiziune japonez TBS, Lukașenko a caracterizat drept „ficțiune” declarațiile unor lideri occidentali potrivit cărora președintele rus ar avea probleme de sănătate și spune că acesta se află „într-o formă mai bună ca niciodată”, potrivit Reuters.

„Vestul și voi ar trebui să vă scoateți din cap această prostie, această ficțiune. (…) Putin este absolut în formă, este într-o formă mai bună ca niciodată. Este o persoană complet sănătoasă la cap, sănătoasă din punct de vedere fizic – este un atlet. Putin va răci la înmormântarea noastră, a tuturor”, glumeşte preşedintele Belarusului.

În presa occidentală au apărut informații potrivit cărora liderul de la Kremlin ar avea cancer, iar tratamentul pe care îl urmează i-ar provoca aceese de furie. Aleksandr Lukașenko a declarat că știe „toate detaliile” legate de Vladimir Putin și nu se pune problema să fie bolnav.

„Noi doi nu ne-am întâlnit doar în calitate de şefi de stat, suntem într-o relaţie de prietenie”, a precizat acesta.

„Am acces la toate detaliile legate de el, pe cât posibil, atât în materie de chestiuni de stat, cât şi personale”, a completat Lukașenko.

Lukașenko deplâge căderea URSS

În cadrul aceluiași interviu, Lukașenko și-a exprimat regretul cu privire la destrămarea URSS-ului și a acuzat Statele Unite că ar fi pus „monopol” pe planetă.

„Prăbușirea Uniunii Sovietice este o tragedie. Dacă Uniunea Sovietică ar fi supraviețuit până astăzi, am fi putut evita tot felul de conflicte din lume… În timp ce a existat URSS, lumea era multipolară și un pol îl echilibra pe celălalt. Acum, motivul a ceea ce se întâmplă în lume este unipolaritatea – monopolizarea planetei noastre de către Statele Unite ale Americii”, a mai spus Lukașenko.

După invazia Ucrainei, mai mulți lideri occidentali au pus sub semnul întrebării capacitățile mentale ale lui Vladimir Putin. Serviciile de intelligence occidentale au informat că Rusia spera Ucraina să cedeze în primele zile de la declanșarea războiului, dar a fost complet surprinsă de rezistența armatei ucrainene.

Premierul britanic, Boris Johnson, l-a caracterizat pe Vladimir Putin drept un om total „irațional”, iar premierul olandez Mark Rutte l-a descris în cuvinte mult mai dure, spunând despre liderul de la Kremlin că este „total paranoic”.

Urmăriți Playtech.ro și pe