Ludovic Orban vrea o nouă lege a pensiilor. Ce vrea să elimine din sistemul de pensii

Ludovic Orban vrea o nouă lege a pensiilor. Ce vrea să excludă din sistemul de pensii?

Ludovic Orban nu este de multă vreme premier al României, dar vrea să treacă imediat la treabă pentru a le demonstra românilor că nu a fost o alegere deloc rea. Acesta vrea să exludă ceva din sistemul actual de pensii. Despre ce este vorba?

Ludovic Orban vrea să elimine ceva din sistemul actual de pensii

Premierul a anunțat, în cursul zilei de marți, 3 decembrie, că se dorește pregătirea unui nou proiect de lege. Scopul acestuia este de a repara toate inechitățile din sistemul de pensii. Ludovic Orban a adăugat că ministrul Muncii are în vedere construirea unei echipe care să poată evalua toate lucrurile anormale și incorecte.

„Evident, la nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construiește o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislația în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios și în baza unei analize pe termen mediu și lung a sustenabilității sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechități”
Ludovic Orban

Ludovic Orban vrea o nouă lege a pensiilor
Ludovic Orban vrea o nouă lege a pensiilor

„Vreau să înțeleg magnitudinea problemelor”

Declarația prim-ministrului României vine în contextul în care Guvernul este obligat de lege să majoreze pensiile cu 40% din septembrie a lui 2020. Comisia Europeană și mai mulți analiști au avertizat că o creștere de acest gen poate pune presiune prea mare pe buget. Ministrul Muncii a susținut că până la jumătatea lunii februarie a anului viitor va fi finalizată analiza celor mai importante probleme din sistemul de pensii.

”Va fi un inventar, o diagnoză a celor mai importante probleme din sistemul de pensii. Vreau să înțeleg magnitudinea problemelor generate de actuala legislație și de modul în care a fost pusă în practică legislația. Vom avea discuții cu pensionarii – sunt mii de sesizări de la ei -, cu casele de pensii, cu asociațiile, cu partenerii și la final vom avea această analiză”
Violeta Alexandru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI