Ludovic Orban, veste bună pentru toți părinții. Câți bani vor primi pentru a rămâne cu elevii acasă

Ludovic Orban, veste bună pentru toți părinții. Câți bani vor primi pentru a rămâne cu elevii acasă

Ludovic Orban a făcut un anunț neașteptat și îmbucurător vizavi de situația școlară 2020-2021. Acesta a declarat ce se va întâmpla în cazul în care anumite școli vor fi închise din cauza pandemiei de COVID-19. De acum încolo, părinții trebuie să stea liniștiți, deoarece aceștia vor putea rămâne cu copilul de acasă în cazul unei astfel de situații.

Ce formă de sprijin financiar li se oferă famiilor în care se închid școlile

Premierul României a reamintit în cursul zilei de ieri despre perioada stării de urgență în care familiile cu copii au fost ajutate de stat cu un procent de 75% din salariul unuia dintre părinți, pentru a putea sta acasă cu elevul și pentru a-i oferi sprijin în desfășurarea lecțiilor online.

Ludovic Orban anunță că o situație similară va fi și în cazul acelor familii în care școala frecventată de elevi s-ar putea închide din cauza apariției unui număr de cazuri mare de COVID-19. De data aceasta, măsurile vor fi adoptate la nivel local, acolo unde o impune situație, nemafiind o măsură generală.

În perioada stării de urgență a existat o formă de sprijin pentru familiile cu copil. Pe perioada în care au fosts suspendate cursurile școlare, un părinte, la alegere, a avut posibilitatea să stea acasă, într-un fel de concediu, plătindu-i-se 75% din salariul său.

Și pentru începerea școlii vom lua o măsură similară. Însă va fi flexibilă, pentru că situația epidemiologică fiind diferită de la localitate la alta, nu va mai fi o măsură generală. Va fi o măsură locală.

Dacă într-o școală avem cazuri și se închide 14 zile, toți părinții elevilor din școala respectivă vor primi pe perioada suspendării cursurilor, să zicem 14 zile, un părinte, aceeași formă de sprijin de 75%”, a declarat Ludovic Orban.

În urmă cu două zile, patru asociații de elevi din țară au transmis public o scrisoare prin care își exprimau nemulțumirea față de condițiile de începere a școlii, anunțate de Klaus Iohannis. Aceștia au dezvăluit că nivelul de testare în zonele urbane este foarte mic, iar cifrele persoanelor infectate cu COVID-19 nu este relevant, existând riscul unei transmiteri comunitare rapide.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI