Ludovic Orban, modificări de ultimă oră cu privire la programul școlilor în perioada alegerilor. De când vor începe cursurile online

Ludovic Orban, modificări de ultimă oră cu privire la programul școlilor în perioada alegerilor. De când vor începe cursurile online

Premierul Ludovic Orban a dezvăluit în cursul zilei de miercuri cele mai noi informații cu privire la perioada în care elevii școlilor în care se vor organiza alegeri vor susâine cursurile online. Acesta a ținut să precizeze faptul că zilele transmise de către comitetele județene pentru situații de urgență nu sunt valabile.

În ce zile vor învăța elevii de acasă

În ciuda anunțului că în instituțiile de învățământ unde se organizează cel puțin o secție de votare pentru alegerile locale, școala online ar începe de miercuri, Ludovic Orban a oferit o nouă versiune, cea corectă, de data aceasta.

Premierul a menționat că ”elevii vor face ce scrie în hotărârea CNSU. Cursurile online se țin de vineri, nu de joi”. Potrivit Executivului, comitetele județene care au transmis datele eronate s-ar fi grăbit cu deciziile, fără a aștepta un răspuns final, a declarat acesta, fiind prezent la Brăila.

„Au luat decizii înainte. Nu sunt valabile deciziile luate de comitetele județene pentru situații de urgență. Copiii vor face ce scrie în ordin și în hotărârea CNSU. Nu îi băgăm în ceață. În ceață i-a băgat cine a decis fără să țină cont de prevederile ordonanței de urgență, adică Prefectura. Sunt de acord că au generat în județul Brăila și municipiul București confuzie.

Reglementarea este foarte clară: OUG stabilește cu precizie care este procedura, noi am respectat procedura și Inspectoratele școlare, managementul școlilor trebuie să respecte ordinul ministrului și hotărârea CNSU. Ca atare, îi informez pe copii și pe părinți și pe cadrele didactice, că trebuie să țină cont de ordinul ministrului”, a explicat Ludovic Orban.

Decizia finală CNU după anunțul eronat al comitetelor județene

Un nou anunț din partea CNU vine la câteva ore după ce Prefectura București anunța decizia Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care părinților și elevilor li se aducea la cunoștință suspendarea orelor de curs la clase în zilele 24.09.2020, 25.09.2020, 26.09.2020 respectiv, 28.09.2020, 29.09.2020, pentru unităţile de învăţământ din municipiului Bucureşti ce găzduiesc secţii de votare.

Potrivit noului program, elevii trebuie să știe că vor susținele orele de curs online în perioada 25-29 septembrie, la decizia CNU.

„Activitatea didactică ce presupune prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în cadrul unităților de învățământ preuniversitar în care sunt organizate secții de votare pentru desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, stabilite conform Registrului secțiilor de votare administrat de Autoritatea Electorală Permanentă, se suspendă începând cu data de 25.09.2020 până la data de 29.09.2020 inclusiv.

Activitățile didactice prevăzute se vor relua începând cu data de 30.09.2020 cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță și igienă sanitară”, au transmis repreznetanții CNU, potrivit realitatea.net.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI