Ludovic Orban, lovitură dură pentru bucureșteni. Masca devine obligatorie pe toate străzile din Capitală. De când intră în vigoare noile restricții

Ludovic Orban, lovitură dură pentru bucureșteni. Masca devine obligatorie pe toate străzile din Capitală. De când intră în vigoare noile restricții
Ludovic Orban, lovitură dură pentru bucureșteni. Masca devine obligatorie în toate spațiile din Capitală. De când intră în vigoare noile restricții Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

În cursul serii de ieri, Ludovic Orban a comunicat cele mai noi restricții care se vor impune începând de astăzi, după desfășurarea ședinței Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, de la ora 15:00. Premierul României a făcut anunțul care va întrista milioane de bucureșteni, cu privire la purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile din București.

Masca devine obligatorie, iar restaurantele se închid

În contextul în care România înregistrează tot mai multe cazuri de COVID-19, autoritățile au început să introducă măsuri mai stricte pentru a evita răspândirea virsului. Din păcate, paturile din spitale sunt ocupate în proporție foarte mare, iar medicii au ajuns la epuizare.

Din acest motiv și pentru siguranța cetățenilor, Ludovic Orban a anunțat noi restricții, începând de astăzi. Potrivit declarațiilor sale din cursul serii de duminică, masca va deveni obligatorie în toate spațiile din București, închise sau deschise, iar activitatea restaurantelor, teatrelor și cinematografelor se va suspenda.

Inițial, restricțiile vor fi introduse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizată o evoluție a cazurilor, pentru a decide mai departe.

„Se va institui purtarea măștii în toate spațiile publice închise și deschise” după ședința CMSU de luni, de la ora 15.00”, a anunțat Ludovic Orban, la B1TV

Potrivit acestuia, închiderea restaurantelor a fost decisă în urma atingerii pragului de trei cazuri la mia de locuitori, pentru evitarea îmbolnăvirii unui număr și mai mare de persoane.

“La solicitarea mediului cultural și a HORECA, noi am schimbat evaluarea inițială și am introdus pragul de 3 la mie. După 3 la mie se suspendă activitatea în instituțiile de cultură, teatre, cinematografe, dar și în restaurante, cafenele. Aceste măsuri au valabilitate 14 zile”, a declarat Ludovic Orban.

România va adopta cele mai severe măsuri privind evitarea răspândirii COVID-19

În cadrul aceleiași intervenții, Ludovic Orban a explicat motivul pentru care s-au decis noile restricții, dar și ce semnificație au acestea. Potrivit premierului, purtarea obligatorie a măștii și anularea activității restaurantelor și a activităților culturale reprezintă cele mai aspre decizii privind hotărârea din starea de alertă.

„Obiectivul nostru este ca în aceasta perioadă sa oprim creșterea numărului de infectari. Sunt cele mai severe măsuri cuprinse în hotărârea privind starea de alertă. Obiectivul măsurilor este acela de a reduce cât mai mult interacțiunile între oameni”, a spus acesta.

Ludovic Orban a insistat asupra respectării măsurilor de restricție, acestea fiind cele mai sigure arme împotriva virusului. Premeierul s-a dat de exemplu chiar pe el, după ce a spus ca, deși a intrat în contact cu multe persoane, acesta nu s-a îmbolnăvit.

„Eu am interacționat cu mii, poate zeci de mii de oameni și nu m-am îmbolnăvit”, a spus acesta. Vă reamintim că Ludovic Orban s-a aflat de două ori în izolare, după ce a intrat în contact direct cu persoane infectate cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI