Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela. Măsura așteptată de români, motiv de discuții în Guvern

Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela. Măsura așteptată de români, motiv de discuții în Guvern
Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela

Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela, când vine vorba despre măsurile de relaxare prognoyate pentru data de 15 mai. Premierul spune un lucru, însă ministrul Internelor are cu totul altă părere despre ce vor conţine măsurile de relaxare a restricţiilor privind răspândirea infecţiei de coronavirus.

Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seara, că deplasarea în afara localității va fi permisă după 15 mai pentru anumite motive, cum ar fi în interes de serviciu, la rude sau pentru munci agricole. El a spus că și comerțul va fi deschis, cu excepția barurilor și restaurantelor. Ministrul de Interne a declarat însă luni, la scurt timp după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind măsurile de relaxare, că din data de 15 mai românii vor putea pleca din localitate pentru a merge la munte pentru drumeții sau alpinism.

„Vom deschide comerțul cu excepția mall-urilor. E important că se deschide comerțul. Va fi un stimulent pentru reluarea producției. Și hotelurile vor fi deschise. Restricții vor fi la restaurate, cafenele, baruri. Din evaluarea noastră, restaurantele sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemilogice. Deschiderea frizeriilor, a cabinetelor stomatologice, și acestea sunt activități care vor permite revenirea la normalitate, din punct de vedere economic”, a spus Orban.

Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela
Ludovic Orban îl contrazice pe Marcel Vela

Cafenelele în aer liber ar putea fi redeschise

El a precizat că deși psihologic oamenii ar avea nevoie să socializeze în restaurante sau cafenele, acest lucru nu este posibil. Șeful Guvernului a spus însă că nu exclude varianta deschiderii cafenelelor și restaurantelor în spații deschise.

„Nu excludem ca cele în spații deschise, în anumite condiții, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie. Începe sezonul de vară cam în jurul datei de 15 iunie sau 1 iulie. Deci nu exludem varianta asta. E adevărat, riscul epidemiologic în spații deschise pentru restaurante, cafenele, este mai mic, dar trebuie să luăm măsurile specifice pentru a reduce riscul de răspândire a virusului”, a spus Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI