Ludovic Orban, huiduit de protestatari. Tocmai anunța candidații la alegerile locale

Ludovic Orban, huiduit de protestatari. Tocmai anunța candidații la alegerile locale

Președintele PNL, pe nume Ludovic Orban, a fost huiduit în această dimineață de către protestatarii adunați în fața sediului partidului, nemulțumiți fiind de legea privin carantinarea și izolarea individuală.

Ludovic Orban, huiduit de protestatari

Astfel, protestatarii au strigat sloganuri, în timp ce premierul anunța că liberalii și-au stabilit candidații la alegerile locale din majoritatea județelor, cu excepția sectoarelor din București și a județelor Brăila, Giurgiu și Bihor.

De asemenea, Ludovic Orban a spus că PNL continuă discuțiile cu USR, PLUS și PMP pentru stabilirea unor candidați comuni la primăriile de sector din București.

Data alegerilor locale a fost stabilită pe 27 septembrie, după ce pe 2 august 2020 trebuie constituit Biroul Electoral Central. De asemenea, pe data de 18 august se depun cadidaturile, urmând ca pe 28 august să înceapă Campania electorală.

Calendarul alegerilor locale 2020

Campania Electorală se va încheia în ziua de sâmbătă, pe data de 26 septembrie 2020, ora 7.00.

„Având în vedere adoptarea de către Senatul României a propunerii legislative privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 (L408/2020) prin care se propune data de duminică, 27 septembrie 2020, ca dată a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă informează că perioada electorală aferentă alegerilor locale din acest an va începe cel mai târziu la data de 29 iulie 2020, urmând ca la data de 2 august 2020 să fie constituit Biroul Electoral Central”, a transmis AEP.

”În ceea ce priveşte alianţele electorale, la alegerile locale, acestea se pot constitui între partide politice sau alianţe politice la nivel judeţean ori local. Un partid politic nu poate face parte, la acelaşi nivel, decât dintr-o singură alianţă electorală.

La alegerile locale din 2020, alianţele electorale se înregistrează la biroul electoral de circumscripţie judeţeană sau la biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti, după caz, până cel mai târziu la data de 11 august 2020”, a mai transmis AEP, conform News.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI