Ludovic Orban, apel către populație. Ce le cere acum românilor

Ludovic Orban, apel către populație. Ce le cere acum românilor
Ludovic Orban, apel către populație. Ce le cere acum românilor

În lipsa legii care să reglementeze izolarea și carantina, Ludovic Orban apelează la latura emoțională și îi roagă pe cei care au fost infectați cu coronavirus să stea în spitale măcar cinci zile. Vezi un pic mai jos apelul premierului către populație.

Ludovic Orban, apel către populație. Ce le cere acum românilor infectați cu coronavirus

Premierul Ludovic Orban spune că îi este greu să înțeleagă procedura contestării în instanță a carantinei și izolării și i-a sfătuit pe românii infectați cu cornavirus în acest sens să nu stea în spital doar cele 48 de ore prevăzute de lege, ci să aștepte „măcar cinci zile” pentru a vedea evoluția virusului ucigaș asupra organismului.

Poate să sesizeze instanța de judecată, numai că în cele 48 de ore nu știu dacă se va stabili termen și dacă un judecător poate să ia o decizie. Sigur, e nevoie de celeritate în astfel de situații, dar orice om care este diagnosticat cu covid are nevoie de o evaluare medicală, chiar dacă nu are simptome vizibile. Nu se poate ști, acest virus acționează într-un mod care nu este încă cunoscut de specialiști, sunt evoluții fulminante. Orice persoană cu covid trebuie supusă acestei evaluări medicale”, este apelul lui Ludovic Orban către populație.

Premierul îi roagă pe cei infectați cu coronavirus să stea în spital măcar 5 zile
Premierul îi roagă pe cei infectați cu coronavirus să stea în spital măcar 5 zile

Bolnavi fără simptome, reveniți în stare gravă la spital

Premierul îi roagă pe cei infectați cu virusulucigaș să stea câteva zile internați, să se asigure că virusul nu le va pune viața în pericol.

Sfatul meu către români este să nu stea numai 48 de ore, să stea cum era înainte, măcar cinci zile, să fie urmărit, să se facă analize mai aprofundate atunci când există suspiciuni din partea medicilor privind posibila evoluție, pentru a fi în afara oricărui pericol.

Persoanele infectate pot pune în pericol sănătatea celor apropiați

Ați văzut că am avut cazuri de persoane care nu aveau simptome, care au ieșit din spital și care s-au întors în spital în situații critice, iar unii dintre ei chiar au decedat”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai adăugat că „o persoană infectată care iese din spital să nu se trateze oriunde vrea. Să se trateze într-un loc în care poate să se izoleze, fie acasă, fie într-un alt loc în care dorește, fie în secțiile exterioare ale spitalelor, să nu pună în pericol sănătatea apropiaților”.