Ludovic Orban, anunțul zilei despre noi restricții. Ce a decis premierul României

Ludovic Orban, anunţul zilei despre noi restricţii. Ce a decis premierul României Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a făcut anunţul mult aşteptat despre noi restricţii având în vedere că starea de alertă s-a prelungit cu încă 30 de zile. Decizia luată de premierul României a uimit pe toată lumea.

Ludovic Orban, anunţ despre noi restricţii

Odată cu prelungirea stării de alertă, cetăţenii se aşteptau la noi restricţii din partea autorităţilor. În cadrul unei conferinţe de presă, Ludovic Orban a explicat că nu crede că este cazul de alte măsuri. Premierul a precizat, însă, ca fiecare român trebuie să se protejeze purtând mască şi distanţându-se, pe cât posibil, social.

“Nu cred că noi restricții trebuie impuse, dimpotrivă. Trebuie o permanentă acțiune de dialog, de informare, astfel încât oamenii să înțeleagă că ei sunt cei care trebuie să se protejeze și mai ales să îi protejeze și pe cei din jur”, a spus Orban.

Deşi mulţi cetăţeni s-au plâns de faptul că purtarea măştii nu este un lucru simplu, premierul a spus că toată lumea se va obişnui cu această măsură de siguranţă până la găsirea unui vaccin.

“Cred că omul nu s-a născut cu cravată la gât, de exemplu. Cu toate acestea, ne-am obișnuit cu cravată la gât. Omul nu s-a născut încălțat, cu toate acestea mă uit și acum pe gazon la pantoful cu toc cui. Omul s-a obișnuit cu astfel de lucruri și cred că adaptabilitatea noastră e cea care trebuie să genereze resortul de evoluție și de mișcare într-o direcție care mi se pare firească și normală”, a explicat acesta.

Ludovic Orban, anunţul zilei despre noi restricţii. Ce a decis premierul României Inquam Photos / Ilona Andrei
Ludovic Orban, anunţul zilei despre noi restricţii. Ce a decis premierul României Inquam Photos / Ilona Andrei

Coronavirus în România: Un nou record de cazuri noi

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 1.713 de infectări, din 25.991 de teste. Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 4.285 de persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.854. Dintre acestea, 471 sunt internate la ATI.

Pe teritoriul României, 11.164 de  persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.782 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 37.206 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 8 persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.157 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 563 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.599 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.905 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI