Ludovic Orban, anunțul momentului despre starea de alertă. Vești bune pentru români!

Ludovic Orban, anunțul momentului despre starea de alertă. Vești bune pentru români!
Ludovic Orban, anunt despre starea de alerta

Ludovic Orban, premierul României, a făut anunțul momentului despre starea de alertă. Astfel, Guvernul urmează să discute luni, 14 septembrie, prelungirea acesteia, inclusiv măsurile sanitare pentru alegerile locale şi reducerea unor anumite restricţii.

Ludovic Orban, anunțul momentului despre starea de alertă. Vești bune pentru români!

Ludovic Orban a făcut anunțul momentului depsre prelungirea stării de alertă, despre măsurile sanitare ce se impun la alegerile locale 2020, dar și despre relaxarea unor restricții.

Premierul Ludovic Orban a anunţat deja că Executivul va lua şi noi măsuri de relaxare, cum ar fi permiterea manifestaţiilor în anumite condiţii, adică cu purtarea măştii de către un număr limitat de participanţi.

Starea de alerta va fi prelungita
Starea de alerta va fi prelungita

Starea de alertă, prelungită

Vom prelungi starea de alertă şi discutăm evident nişte măsuri să mai reducem din restricţii. Am să vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a adăugat că măsurile de relaxare vin în contextul în care a văzut nişte comentarii răutăcioase şi a precizat că Guvernul PNL nu s-a temut niciodată de adunările publice şi este mereu deschis dialogului.

Se vor lua măsuri pentru alegerile locale 2020

De asemenea, Ludovic Orban a anunţat joi că va trebui să fie întrunit luni Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) şi apoi făcută o şedinţă de Guvern în care să se aprobe hotărârea privind prelungirea stării de alertă, în contextul în care încă nu fusese dat avizul Consiliului Legislativ pe proiectul de act normativ.

Ludovic Orban a adăugat că hotărârea va include şi măsuri în ziua votului la alegerile locale, de pe 27 septembrie, precum şi măsuri de relaxare în mai multe domenii.

Ce a spus Ludovic Orban despre o nouă stare de urgență

Pe de altă parte, Ludovic Orban a făcut declarații, în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infecate cu coronavirus, vizavi de o nouă stare de urgență. Acesta a spus că o nouă stare de urgență este exclusă. „Nu există un astfel de scenariu, după cum vedeţi, de cinci săptămâni am oprit creşterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri.

Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim. Nu există aceste ipoteze”, a declarat Ludovic Orban.