Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie

Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie

În ultima perioadă foarte multe din afirmațiile politicienilor români, în plină pandemie, au ajuns să aibă tentă electorală, nu ca nu ar fi așa, dar parcă sunt mult prea multe și unele dintre aceste promisiuni s-ar putea să nu aibă baza logisitică de a deveni și realitate.

Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari

Campania electorală stă să bată la ușă, asta în cazul în care actuala criză epdiemiologică nu va evolua înspre rău, așa că majoritatea exponenților politici se avântă în a face afirmații populiste și, bineînțeles, promisiuni electorale.

Actualul Prim-Ministru, PNL-istul Ludovic Orban, stă cu sabia lui Damocles de-asupra capului, având în vedere ultimele declarații ale opoziției parlamentare, aceștia afirmând că sunt gata să depună o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernării lui Orban. Deja o primă moțiune simplă a fost depusă împotriva unuia dintre membrii guvernului Orban, este vorba de ministrul de la Educație, Monica Anisie.

Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie
Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie

Dar acest fapt nu l-a împiedicat pe liderul PNL să facă anumite afirmații în spațiul public, afirmații care afectează, într-un fel sau altul, un număr mare de români, și anume pensionarii din această țară. Invitat fiind  la emisiunea „Legile puterii”, Orban le-a transmis pensionarilor faptul că Guvernul are ca prioritate plata pensiilor și că intenționează, pe viitor, să le mărească, dar rămâne de văzut dacă acest desiderat va rămâne la stadiul de afirmație populistă sau va deveni ceva concret, în condițiile în care actuala criză economică afectează bugetul centralizat și, implicit, sumele alocate plății acestor beneficii.

„Cu siguranță, avem ca prioritate plata pensiilor si salariilor. Asta este fundamentală. Credeți-mă că este un efort care nu este foarte ușor, în condițiile economice date, cu atât mai mult cu cât vor fi necesare resurse financiare suplimentare pentru a putea susține economia și pentru a putea asigura capitalurile necesare în economie pentru a avea o revenire cât mai rapidă și chiar o dezvoltare, fructificând oportunitățile care ne apar în această perioadă de epidemie”, a declarat Ludovic Orban.

Se întâmplă de la 1 septembrie

În cadrul aceleiași emisiuni premierul, având siguranța că economia și banii de la bugetul de stat vor fi asigurați, a decis să anunțe că  de la 1 septembrie va exista o majorare a quantumului de pensii, cu alte cuvinte pensionarii vor beneficia de o mărire concretă a pensiilor, asta în contextul în care, inclusiv Comisia Europeană spune că majorarea pensiilor este un pericol pentru sustenabilitatea finanțelor publice.

„Noi am prevăzut în Legea bugetului de stat, pentru că era o lege în vigoare, sumele necesare pentru a sigura creșterea pensiilor. Vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Noi ne dorim creșterea pensiilor dar, în același timp, vrem să avem garanția că pensiile vor putea fi plătite. Pentru că drumul spre iad e pavat cu bune intenții.

Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie
Ludovic Orban, anunț pentru milioane de pensionari. Se întâmplă de la 1 septembrie

Dacă tu crești un venit public fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că vei avea capacitatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci și alte instituții internaționale, riști de fapt să faci un mare rău. După 6 luni, în conformitate cu Legea responsabilității fiscal-bugetare, vom avea raportul semestrial privind evoluția economiei și bugetare. Vom consulta toate prognozele care vor fi făcute fie de Comisia Europeană, fie de alte organisme internaționale care au capacitatea de a prognoza, cum e Banca Mondială, și vom lua decizia în funcție de posibilitățile reale, de posibilitățile efective pe care le vom avea”, a declarat premierul Ludovic Orban.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI