Ludovic Orban, anunț de ultimă oră pentru milioane de români. Ce se va întâmpla în ziua alegerilor, pe 6 decembrie. Noi reguli pentru cei care vor vota

Ludovic Orban, anunț despre alegerile prezindențiale Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Ludovic Orban vine cu informații calde referitoare la desfășurarea alegerilor din 6 decembrie. Pentru că mulți români se tem să meargă la vot în contextul pandemiei de COVID-19, premierul vine cu asigurări menite să-i liniștească pe cetățeni cu privire la siguranța sănătății publice în timpul alegerilor.

Mesajul lui Ludovic Orban pentru persoanele afectate direct de COVID-19

Premierul României a explicat în cursul acestei dimineți că indiferent de situația în care se află un cetățean, acesta își poate exercita dreptul la vot. Cu privire la persoanele aflate în localitățile carantinate, Ludovic Orban a explicat că aceștia se pot duce liniștiți către secțiile de votare, fără a întâmpina vreo problemă.

Când vine vorba despre persoane suspecte sau infectate cu COVID-19, șeful Executivului a declarat că acestea vor putea vota cu ajutorul urnelor mobile.

Femeie cu mască în ziua alegerilor
Femeie în vârstă cu mască în ziua alegerilor

”Aș vrea să transmit un mesaj, există oarecare îngrijorare față de exercitarea dreptului de vot. În toate localitățile carantinate își pot exercita dreptul la vot. Nu vor exista restricţii în privinţa deplasării la secţiile de vot.

De asemenea, toți cei care sunt în izolare sau carantină își vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile către toți cetățenii care doresc să vină urna mobilă la ei acasă.

În diaspora am reușit, prin ministrul Bogdan Aurescu, pe care îl felicit, să obțină desciderea unui număr mare de secții și va exista posibilitatea exercitării dreptului de vot”, a declarat Ludovc Orban, luni.

Cum a fost surprins Ludovic Orban în această dimineață

Premierul Ludovic Orban locuiește în Dobroești, localitate carantinată, astfel că la ieșirea din localitate există filtre care se ocupă cu monitorizarea persoanelor care intră și ies din zona cu pricina.

Înainte să iasă din localitate, premierul a stat de vorbă cu jurnaliștii, explicându-le că este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Acesta le-a arătat legitimația potrivit căreia are dreptul să părăsească localitatea, oferind chiar niște informații suplimentare.

În momentul în care jurnaliștii de la Antena3 l-au întrebat despre decizia de a carantina 11 localități, acesta a declarat că măsurile au fost luate la decizia Direcției de Sănătate Publică.

„Dacă așa au propus cei de la Direcția de Sănătate Publică, în baza metodologiei INSP, înseamnă că trebuiau carantinate.

E adevărat că o parte importantă dintre cei care locuiesc în aceste localități își petrec ziua în București și trebuie identificat locul de infectare în măsura în care este posibil”, a explicat premierul.

Cu privire la aglomerarea traficului pe rutele în care este impusă carantina, Orban a admis că vor exista momente mai dificile, dar pe de altă parte, această măsură ajută la evitare răspândirii virusului.

„O să fie o perioadă mai dificilă. Pe de altă parte trebuie să ținem cont de toți indicatorii care țin de răspândirea virusului și trebuie să stopăm răspândirea virusului.

E suficientă legitimaţia de serviciu, nu trebuie obligatoriu declaraţia. (…) Dacă mă duc la muncă, pot să mă duc la muncă. (…)

Dacă mă duc la spital, mă duc la spital. Misiunea poliţiei şi a jandarmeriei este să stabilească un plan”, a spus premierul, potrivit hotnews.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI