Luat la bătaie, pentru că a ieșit ilegal din carantină: ce a pățit un bărbat din Vâlcea

de: Puiu Alexandru
12 03. 2020

Numărul românilor aflați în carantină pentru că ar putea fi posibili purtători de coronavirus este foarte mare. Cu toate acestea, mulți optează să ignore regulile carantinei.

Românii care au venit dintr-o regiune cu foarte multe cazuri de coronavirus, precum Italia, China, Coreea de Sud sau Iran, trebuie să intre imediat în carantină, pentru a preveni posibila infectare a altor persoane. Până și cei care intră în contact cu persoane care au fost ieșite din țară au parte de același tratament. Din păcate, respectarea carantinei la domiciliu este o măsură dificil de implementat când nu ai parte de susținere, respect și lipsă de egoism din partea celor care ar trebui să stea în carantină.

Un bărbat din comuna vâlceană Laloşu, care a plecat de acasă, deşi era în izolare, a fost bătut de un vecin care l-a văzut pe stradă. În contextul cu pricina, vâlceanul plecase la primărie să ia o adeverință, potrivit Mediafax. Cu alte cuvinte, a ieșit din casă să intre în contact cu o mulțime de alte persoane, pentru o adeverință.

Potrivit reprezentanților Poliției Vâlcea, bărbatul s-a întors din Italia în data de 2 martie şi era în izolare la domiciliu. Miercuri, acesta a ieşit din casă, fără acordul autorităţilor, şi a plecat la Primăria Laloşu pentru a lua o adeverință. Când să se întoarcă spre casă, a fost zărit de un vecin care îi cunoștea setul de circumstanțe. Nu a durat mult până când l-a luat la bătaie, după ce i-a reproșat că nu avea voie să iasă din casă.

„În cursul zilei de astăzi, bărbatul a plecat de acasă la Primăria Laloşu pentru a ise elibera o adeverinţă. Fiind trimis acasă, acesta a fost agresat fizic, când revenea spre locuinţă, de un bărbat, pe motiv că a părăsit locuinţa şi a mers la primărie în perioada de izolare. Celor două persoane le-au fost întocmite dosare penale”, a declarat Loredana Sandu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.

La ora actuală, cei doi sunt cercetați penal, cel care a ignorat regulile carantinei pentru ”zădărnicirea combaterii bolii”, iar cel care l-a luat la bătaie, pentru ”loviri și alte violențe”.