Luana Ibacka, atac la adresa Recorder după ancheta Clanul Marelui Alb: ”Fugiți de turmă. Păstrați-vă credința”

de: Anca Lupescu
14 10. 2021

Reportajul realizat de publicația Recorder privind felul în care Biserica manevrează banii publici a avut un impact major.

Luana Ibacka, critici la adresa publicației Recorder.ro, după ancheta Clanul Marelui Alb

Peste 1 milion de oameni au văzut reportajul cu camera ascunsă, la care jurnaliștii au lucrat 8 luni de zile.

Acum, încep să apară reacții în spațiul public privind documentarul realizat de publicația independentă. În timp ce unii îl felicită pe Victor Ilie, jurnalistul care a lucrat sub acoperire, alții condamnă site-ul recorder că intenționează să distrugă imaginea Bisericii și a Patriarhului.

Din cea de-a doua categorie face parte și Luana Ibacka, fosta soție a lui Cabral.

Vedeta și-a exprimat părerea pe pagina de Facebook, insinuând faptul că ancheta a fost sponsorizată de persoană care au ca interes distrugerea imaginii Bisericii.

„Pt ca nu vreau sa fac reclama unui documentar care rastoarna Biserica si pe Patriarh , cu o zi inainte de Sf Paraschiva, spun doar atat : sa nu credeti in viata voastra ca unui JURNALIST ii pasa de voi, si apoi , sa nu va pese vreodata de ce spune un jurnalist. Mai degraba, intrebati va cine sponsorizeaza documentarele, stirile , si uitati va in trecut cine sunt mogulii mass media.

Suntem in mare confuzie datorita Jurnalismului autohton!!!

Singurul lucru salvator in amarata asta de tarisoara, ar fi educatia si credinta. Nimeni in tara asta nu si indeplineste datoriile … acelea omenesti, crestin ortodoxe, ca la carte.. Insa toti sunt gata sa intre in razboi , unii cu altii.. ”, scrie Luana Ibacka.

Vedeta continuă și spune că Biserica este „despre pace” și atacul asupra Patriarhului în pragul sărbătorii Sfintei Parascheva este „o ispită drăcească”.

Ea vorbește despre faptul că s-a creat un trend odată cu acest reportaj, în care oamenii se întorc împotriva Bisericii. Fosta soție a lui Cabral îndeamnă oamenii să nu hulească preoții, biserica și pe Patriarh.

În final, vedeta s-a arătat deranjată de faptul că într-un reportaj de acum 4 ani, privind felul în care banii destinați construirii unor autostrăzi în România s-au furat, indignarea românilor nu a fost la fel de mare pe cât este acum.

Luana Ibacka: „Nu huliți preoții, biserica și Patriarhul”

„Biserica este despre pace , si din toti romanii care puteau fi “demascati”… a-ti ataca Patriarhul in pragul unei sarbatori crestine, este o ispita draceasca de neconceput. Pe vremuri barbatii isi aparau tara cu pretul vietii si toti marii nostri conducatori indemnau prin cuvant si fapt la dragoste crestina.

Fugiti de turma. Pastrati va credinta si integritatea morala. Nu huliti preotii, biserica si Patriarhul. Insusi Mantuitorul si a indeplinit datoria de a plati darile !

PS: in 2017 a fost un reportaj despre cum s au furat 1, 5 miliarde de euro pt cateva zeci de km de autostrazi. Nu a fost nimeni indignat. De cum e vanduta si furata  tara , stiti?”, a continuat ea.