Lovitură șoc pentru Diana Șoșoacă. Ce spune DSP despre adeverința medicală care o scutește pe senatoarea AUR de la purtarea măștii

Lovitură șoc pentru Diana Șoșoacă. Ce spune DSP despre adeverința medicală care o scutește pe senatoarea AUR de la purtarea măștii

Senatoarea AUR se află de câteva săptămâni în centrul atenției, după ce și-a manifestat lipsa de empatie față de siguranța românilor. Reprezentantă a mișcării anti-mască, Diana Șoșoacă a vrut să le demonstreze tuturor că, în plină pandemie de COVID-19, ea poate face ceea ce dorește, inclusiv să sfideze regulile impuse de autorități. Invocând motive medicale, senatoarea a reușit să pătrundă fără mască chiar și la Palatul Cotroceni sau la Palament.

Senatul a solicitat controlul adeverinței medicale a Dianei Șoșoacă

Diana Șoșoacă a reușit să închidă gurile tuturor după ce și-a expus verbal problemele medicale pentru care nu poate purta masca de protecție. Aceasta a reușit să treacă în aceste condiții multe praguri, însă până acum. În cursul zilei de ieri, comisia pentru validare a Senatului a solicitat DSP-ului să verifice adeverința medicală a senatoarei și să confirme dacă acest act medical este valabil și conform.

″Întrucât doamna Iovanovici – Şoşoacă Diana urmează să îşi desfăşoare activitatea ca senator ales în cadrul Comisiei pentru validare a Senatului din data de 21.12.2020, precum şi ulterior în cadrul comisiilor şi plenului Senatului care îşi desfăşoară activităţile inclusiv în spaţii publice închise, vă rugăm de a verifica îndeplinirea condiţiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020.

De asemenea, vă rugăm a ne comunica dacă bolile medicale ataşate în adeverinţa medicală ataşată fac parte din categoria bolilor care afectează capacitatea de oxigenare, adeverinţa medicală ataşată a fost emisă cu respectarea competenţei legale stabilite prin Ordinul nr.874/81/2020 şi dacă titularul adeverinţei medicale ataşate este exceptat de la purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise.

Vă rugăm să transmiteţi răspunsul dumneavoastră cu celeritate azi, 21.12.2020, în atenţia Comisiei de validare a Senatului”, precizează Comisia de validare a Senatului în adresa trimisă DSPMB, potrivit stirileprotv.ro.

Ce răspuns a transmis DSP cu privire la adeverința senatoarei AUR

Potrivit răspunsului DSP cu privire la adeverinţa medicală prezentată de senatoarea AUR, Diana Şoşoacă, pentru a fi exceptată de la purtarea măştii, aceasta nu este valabilă.

Șefa Comisiei de validare din Senat, Iuliana Scîntei, a explicat pentru Libertatea.ro că documentul prezentat de senatoare trebuie emis de medicul de medicină a muncii, și nu de medicul de familie.

Astfel, până când Diana Șoșoacă nu va face rost de adeverința medicală emisă de medicul de medicina muncii din Senat, ea trebuie să poarte mască, asemenea colegilor săi.

“A venit răspunsul de la DSP că adeverinţa nu este valabil emisă conform ordinului 874/2020, pentru că adeverinţele care fac posibilă exceptarea de la purtatul măştii trebuie să fie emise de medicul de medicină a muncii.

Ori în cazul dumneaei, trebuie să obţină o adeverinţă de la medicul de medicină a muncii din Senat, care pe baza recomandărilor făcute de medicul de familie şi confirmate de un medic specialist, spune că bolile pe care le are sunt din categoria celor care au nevoie de oxigenare” a declarat senatoarea Laura-Iuliana Scîntei, preşedinta Comisiei de validare din Senat, pentru Libertatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI