09 iun. 2023 | 17:29

Examenele orale de la Bacalaureat 2023 se vor echivala cu mediile din timpul liceului. Anunţul oficial făcut de Ligia Deca

Social
Examenele orale de la Bacalaureat 2023 se vor echivala cu mediile din timpul liceului. Anunţul oficial făcut de Ligia Deca
Ligia Deca, despre amanarea probelor de competente la BAC 2023

Este lovitură pentru elevi, întrucât probele de competențe de la Bacalaureat au fost amânate. Anunţul făcut de Ligia Deca, ministrul Educației, despre înscrierea la examene. Termenele au fost prelungite, atât pentru înscrieri, cât și pentru încheierea situațiilor școlare.

Probele de competențe de la BAC 2023, amânate. Anunțul ministrului Educației

UPDATE. Probele de competențe de la Bacalaureat 2023, care au fost amânate și care ar fi urmat să înceapă din 14 iunie, vor fi echivalate cu mediile din timpul liceului, din cauza grevei profesorilor, se arată într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației. În plus, evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a nu se mai face.

„Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pus în dezbatere publică.

Știrea inițială

Probele de competențe de la Bacalaureat 2023 au fost amânate, a informat, joi, ministrul Educației, Ligia Deca.

Probele de competențe la examenul de Bacalaureat 2023, care trebuiau să înceapă luni, vor fi susținute de către elevi în perioada 14-23 iunie, a anunțat joi ministrul Educației, Ligia Deca, în contextul în care dascălii nu renuță la greva demarată pe data de 22 mai.

Anunțul Ligiei Deca

„Conform calendarului actual, mâine, 9 iunie, se încheie perioada de încheiere a situației școlare pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Tot pe 9 iunie ar fi trebuit să se încheie înscrierile la Bacalaureat și la Evaluarea Națională.

Situațiile școlare vor fi încheiate până pe 13 iunie

Având în vedere contextul actual, am semnat ordinul de ministru prin care, pentru clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a pentru seral și frecvență redusă, perioada de încheiere a situației școlare se prelungește până pe 13 iunie.

În ceea ce privește celelalte clase nu se impun în acest moment modificări în ceea ce privește desfășurarea activităților de final de an”, a declarat Ligia Deca.

Înscrierile la examenele naționale, prelungite

În plus, ministrul Educației a informat că înscrierea la examene se va prelungi tot până pe data de 13 iunie.

„În acest context, probele de competențe din cadrul examenului de Bacalaureat se vor susține în perioada 14-23 iunie. În ceea ce privește probele scrise pentru ambele examene naționale nu se impune în acest moment modificarea calendarului”, a mai declarat ministrul Educației.

Greva celor din învățământ continuă

De vină pentru adoptarea deciziilor care au fost anunțate mai sus este greva profesorilor.

Aceasta continuă cu sute de mii de profesori care nu mai intră la ore, în timp ce  sindicatul anunță că un nou miting de amploare care va încheia probabil a treia săptămână de grevă generală.

Guvernul promite, dascălii nu-l iau în seamă

De celaltă parte, guvernul precizează că va adopta astăzi un memorandum care va fi publicat în Monitorul Oficial, pentru a garanta creșterile salariale ale profesorilor.

Pare să fie degeaba, pentru că 86% dintre membrii sindicatelor din învățământ susțin în continuare greva generală, după cum anunță liderii. Astfel, sindicatele fac apel la colegii lor din țară, pentru a patra oară, să vină cu toții în fața Guvernului.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Pe cine vânează Dana Budeanu. Clienții de la care vedeta nu-și ia ochii
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Capital.ro
Carmen Brumă, adevărul despre grăsimea abdominală: "Foarte mulți fac acest lucru"
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
SEMNUL primit de Becali de la DUMNEZEU. Ce a PĂȚIT înainte de PAȘTE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro