Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie

Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie
Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie

Curtea de Apel București a respins recursul primarului din comuna Remetea împotriva sentinței Tribunalului București, prin caare acesta a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe domeniul public al comunei, anunță Dan Tănasă pe blog.

Lovitură istorică dată de România ungurilor

Astfel, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), care este condusă de Dan Tănasă, în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată ca să-l oblige pe prmarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, pe nume Laczko-Albert Elemer, să respecte legislația în vigoare în ce privește arborarea unor drapele pe domeniul public.

De altfel, în urmă cu un an, Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul secuiesc și drapelul Ungariei din fața Primăriei Remetea, dar și din orice alt loc de pe domeniul public al comunei Remetea. Astfel, primarul comunei Remetea a formulat recurs, care însă a fost însă respins astăzi.

Scandal la granița României cu Ungaria. Ce decizie de necrezut au luat maghiarii
Scandal la granița României cu Ungaria. Ce decizie de necrezut au luat maghiarii

Sentința Tribunalului București

Sentința Tribunalului București, pe scurt: „Respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a primarului Comunei Remetea, excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi excepţia lipsei de interes, invocate de pârâtul Primarul Comunei Remetea, prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Comunei Remetea. Obligă pârâtul Primarul Comunei Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul Consiliului National Secuiesc (steagul secuiesc) şi drapelul Ungariei din faţa primăriei comunei Remetea de pe domeniul public al comunei Remetea, precum şi din orice alt loc public de pe raza comunei Remetea. Admite cererea reclamantei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, de obligare a pârâtului Primarul Comunei Remetea la plata cheltuielilor de judecată. Obligă pe pârâtul Primarul Comunei Remetea la plata către reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, a sumei de 2020 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată, astăzi, 26.09.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

În consecință, primarul comunei Remetea a formulat recurs, care însă a fost însă respins astăzi.
Decizia Curții de Apel București, pe scurt: ”Sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr.141/2015 privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, prin raportare la prevederile art.16 alin.1 şi art.21 alin.1-3 din Constituţia României. Respinge recursul ca nefondat. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca nefondată. Definitivă. Pronuntata azi, 01.10.2020, in sedinta publica”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI