05 oct. 2020 | 17:06

Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie

Politică
Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie
Lovitură istorică dată de România ungurilor. Ce nu mai au voie să facă la noi în țară, de la 1 octombrie

Curtea de Apel București a respins recursul primarului din comuna Remetea împotriva sentinței Tribunalului București, prin caare acesta a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc și drapelul Ungariei de pe domeniul public al comunei, anunță Dan Tănasă pe blog.

Lovitură istorică dată de România ungurilor

Astfel, Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), care este condusă de Dan Tănasă, în calitate de președinte, s-a adresat instanței de judecată ca să-l oblige pe prmarul UDMR din comuna Remetea, județul Harghita, pe nume Laczko-Albert Elemer, să respecte legislația în vigoare în ce privește arborarea unor drapele pe domeniul public.

De altfel, în urmă cu un an, Tribunalul București a dat dreptate reclamantei ADEC și l-a obligat pe primarul UDMR din Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul secuiesc și drapelul Ungariei din fața Primăriei Remetea, dar și din orice alt loc de pe domeniul public al comunei Remetea. Astfel, primarul comunei Remetea a formulat recurs, care însă a fost însă respins astăzi.

Scandal la granița României cu Ungaria. Ce decizie de necrezut au luat maghiarii

Scandal la granița României cu Ungaria. Ce decizie de necrezut au luat maghiarii

Sentința Tribunalului București

Sentința Tribunalului București, pe scurt: „Respinge ca neîntemeiate excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a primarului Comunei Remetea, excepţia inadmisibilităţii acţiunii şi excepţia lipsei de interes, invocate de pârâtul Primarul Comunei Remetea, prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, în contradictoriu cu pârâtul Primarul Comunei Remetea. Obligă pârâtul Primarul Comunei Remetea să îndepărteze steagul comunei Remetea, steagul Consiliului National Secuiesc (steagul secuiesc) şi drapelul Ungariei din faţa primăriei comunei Remetea de pe domeniul public al comunei Remetea, precum şi din orice alt loc public de pe raza comunei Remetea. Admite cererea reclamantei Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, de obligare a pârâtului Primarul Comunei Remetea la plata cheltuielilor de judecată. Obligă pe pârâtul Primarul Comunei Remetea la plata către reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa, a sumei de 2020 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 de zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunțată, astăzi, 26.09.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”.

În consecință, primarul comunei Remetea a formulat recurs, care însă a fost însă respins astăzi.
Decizia Curții de Apel București, pe scurt: ”Sesizează Curtea Constituţională a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii nr.141/2015 privind arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii, prin raportare la prevederile art.16 alin.1 şi art.21 alin.1-3 din Constituţia României. Respinge recursul ca nefondat. Respinge cererea de intervenţie accesorie ca nefondată. Definitivă. Pronuntata azi, 01.10.2020, in sedinta publica”.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Capital.ro
Preparatul ideal pe care să îl consumi în Vinerea Mare | Se gătește repede și ușor
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro