Lovitură grea pentru Gigi Becali în dosarul în care riscă să ajungă la închisoare. Cum a reacționat patronul FCSB

de: Sorin Barbu
19 05. 2023

Gigi Becali se pregătește de o nouă luptă în justiție, după ce a fost condamnat de trei ori. Tribunalul Ilfov a respins contestația depusă de avocații omului de afaceri și dosarul privind participarea la „Referendumul pentru familie”, din anul 2018, va ajunge în instanță. Patronul FCSB a reacționat după ce a aflat vestea și a spus că povestea i se pare „cusută cu ață albă”.

Gigi Becali va fi judecat după ce a participat la „Referendumul pentru familie”

Gigi Becali are din nou probleme cu justiția, iar dacă va fi găsit vinovat riscă să ajungă după gratii. Patronul FCSB a fost trimis în judecată în dosarul privind participarea la „Referendumul pentru familie”, din anul 2018, iar avocații lui au contestat această decizie, dar au pierdut și această bătălie. Tribunalul Ilfov a respins cererile omului de afaceri, așa că dosarul poate fi judecat.

Gigi Becali a avut o primă reacție pe această temă acum aproape două luni și a explicat că el nu a votat la un scrutin electoral și este convins că participarea la un referendum este altceva. Spunea că procurorii se pregătesc de un nou abuz și își punea întrebarea cum îi poate face să plătească pentru aceste acțiuni.

„Păi, bă, la Referendum nu votezi, participi. Mie mi s-a luat dreptul de a vota și de a fi ales în funcții publice. Am ales eu pe cineva în funcție publică? Îți dai seama, dacă oamenii nu au inteligență, ori răutatea asta până la a fi idiot. Cum să faci asemenea…?”, a declarat la finalul lunii martie Gigi Becali.

Omul de afaceri nu avea voie să voteze ca pedeapsă complementară în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale, în care a și fost închis între anii 2013-2015.

Cum a reacționat Gigi Becali, după ce a aflat decizia instanței

Gigi Becali a fost convins în această perioadă că procesul se va opri rapid. A fost foarte surprins când a aflat vestea. A părut ușor descumpănit și chiar îngrijorat.

„Voi suna avocații să văd și eu care este treaba. Dosarul asta mi se pare forțat rău de tot și e cusut cu ață albă. Și când mă aflam in cercetare nu mi s-a părut că se face treaba ok.

Dar dacă o să fiu judecat… ce vreți voi să vă spun eu acum? Interesați-vă și voi și o să vă dați seama despre ce e vorba. Nu vreau să mai vorbesc eu nimic despre treaba asta”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

Gigi Becali a fost condamnat în mai 2013 la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. Apoi a primit și un spor de șase luni, în procesele în care a fost acuzat în dosarele Valiza și în cel în care i-a sechestrat pe cei care i-au furat mașina.

După primul dosar, cel din anul 2013, Becali a primit o pedeapsă complementară, prin care i se interzicea dreptul de a alege și a fi ales timp de cinci ani după executarea pedepsei. Dacă va fi găsit vinovat pentru fraudă riscă să fie condamnat la închisoare de la 6 luni la 3 ani. Riscul este să primească o pedeapsă maximă pentru că este recidivist.

Decizia de pe site-ul oficial al Tribunalului Ilfov

Tribunalul în dosarul nr 23/94/2023/a1 respinge contestația inculpatului Becali George și poate începe judecarea pe fond. 19.05.2023 / Ora estimata: 9:00

Complet: 4 – Contestaţii CP/F – CAMERĂ CONSILIU
Tip solutie: ca nefondat

Solutia pe scurt: În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală rap. la art. 347

Cod procedură penală, respinge contestaţia formulată de contestatorul–inculpat BECALI GEORGE (date) împotriva Încheierii nr. 719/23.03.2023, pronunţată de către judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Buftea – Secţia Penală, în dosarul nr. 23/94/2023/a1, ca nefondată. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă contestatorul-inculpat la plata sumei de 200 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.05.2023.

Document: Încheiere finală (dezinvestire) 134/2023 19.05.2023