Lovitură dură pentru Radu Banciu. Mesajul său despre unguri i-a adus o amendă uriașă

Lovitură dură pentru Radu Banciu. Mesajul său despre unguri i-a adus o amendă uriașă
Lovitură dură pentru Radu Banciu. Mesajul său despre unguri i-a adus o amendă uriașă

Radu Banciu a fost amendat pentru a doua oară la rând. Realizatorul de la B1 a fost penalizat pentru ce a spus despre unguri în emisiunea sa, ”Lumea lui Banciu”. Conspirațiile aruncate pe post i-au adus o sacțiune usturătoare.

Radu Banciu, amendat pentru ce a spus despre unguri

Radu Banciu a fost reclamat la CNA de Asociația pentru Protecția Drepturilor Minoritare Miko Imre, o organizație din Sfântu Gheorghe. Realizatorului TV i s-a reproșat că ”a creat o atmosferă ostilă orientată împotriva comunității maghiare din România, incitând la ură pe bază de naționalitate, etnie și provocând un sentiment de insecuritate și de pericol de discriminare a membrilor comunității române” și că ”Banciu distribuie același informații false și instigatoare la ură contra etnicilor maghiari”.

Emisiunea din 4 mai

  • UDMR nu are ce să caute în România
  • Acest partid a încălcat Constituția României
  • PSD, complice, dar UDMR este
    principalul vinovat
  • De ce toate partidele istorice au făcut alianțe cu UDMR – sunt câteva dintre burtiere

Replicile sale

  • Într-un ziar românesc scrie că nouă ar trebui să ne fie rușine, ne-a descalificat si pe noi… adică eu ca om nu mai am ce să caut în lume, sunt descalificat, pentru că președintele meu le-a zis maghiarilor pe un ton aproape părintesc – ce vreți bă, să ne furați Ardealu?
  • Sigur că nu-l duceau in Ungaria, dar era al lor, puneau niște garduri, nu contează termenii, acuma nu de asta ne legăm, da nu am vrut să furăm, dar ce ați vrut să faceți să îl luați, nu? Dar de ce, dacă tot ai vostru e?
  • Asta încerca să facă UDMR-ul în această situație. Să ne scoată definitiv din matcă, să dezmembreze definitiv o zonă a țării care nu îi aparține, instaurând niște legi care nu au nicio legătură cu realitatea!
  • Oare de ce mai aveau nevoie de ea și pe hârtie atât timp cât ea există de treizeci de ani acolo? Că dacă vă duceți la Odorheiul Secuiesc, nu se vorbește decât în limba maghiară. Dacă nu vorbești în limba maghiară, nu te servește nimeni acolo, potrivit paginademedia.ro.

CNA

Art. 64 – (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă;

Art. 67 – În exercitarea dreptului lor de a-şi exprima opinii sau puncte de vedere în legătură cu subiecte de interes public, prezentatorii şi moderatorii trebuie să asigure o separare clară a opiniilor de fapte şi nu trebuie să profite de apariţia lor constantă în programe într-un mod care să contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii.

Art. 70 – (1) În cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI