Lovitură dură pentru Partidul AUR. CNA a luat decizia finală chiar ieri

de: Anca Lupescu
21 05. 2021

Partidul AUR vrea să își facă televiziune, după ce a apărut și un site cu știri despre partid. De partea editorială a televiziunii urma să se ocupe consilierul unui om din vârful partidului.

Lovitură dură pentru Partidul AUR

Faptul că site-ul era plin doar cu știri despre AUR, a provocat discuții la CNA, pentru că platforma voia să își facă și un post de știri.

„Deci partidul AUR va avea post de televiziune?” – a întrebat Dorina Rusu, membru CNA.

Reprezentații 60m.ro, site-ul pe care apar extrem de multe știri și interviuri cu politicieni AUR, au cerut să își transforme proiectul în televiziune. Cel care a cerut avizul CNA este Marius Herghelegiu, consilierul lui Claudiu Târziu, copreședintele AUR.

El s-ar fi ocupat de partea editorială și a declarat în cadrul ședinței CNA că ar fi renunțat la rolul de consilier, dacă va lua licență.

Membrii CNA au decis să nu acorde licența, iar asta pentru că proiectul nu este suficient de solid.

„Cei care au venit în trecut şi au obţinut o licenţă naţională au venit cu proiecte serioase şi cu prezentări convingătoare, nu cu două pagini. Nu se poate da, cred eu, pe aceste baze o licenţă”, a afirmat Dorina Rusu.

Pe de cealaltă parte, Răsvan Popescu a argumentat și el că proiectul poate fi îmbunătăți și se poate face o altă cerere pentru acordarea de licență.

„Această decizie nu este ceva pe viaţă. Orice proiect poate fi modificat şi îmbunătăţit şi se poate reveni după o vreme. Momentan, numărul de oameni pe care îl aveţi este redus şi ei nu văd să funcţioneze în teritoriu încât să se acopere problematica întregii Românii cum trebuie să o facă un post de ştiri la scară naţională”, a spus membrul CNA.

Membrii CNA au respins cererea de licență

Consilierul lui Claudiu Târziu și Doina Grosu au spus că televiziunea va fi finanțată din fonduri proprii. Cei doi au promis că ar fi băgat în acest proiect 400.000 de euro.

„Eu mă bucur când apare un post TV nou, dar vreau să spun că posibila apariţie a acestui post mă pune pe gânduri. Eu aseară am am văzut că doamna Grosu este asociată cu AUR. Trei sferturi din interviurile de pe net sunt cu oameni din conducerea AUR.

M-am uitat pe site-ul acestei televiziuni online. Majoritatea stirilor promovează liderii AUR. Văd că veţi avea două ore de program cu politicieni.

Mă tem că vom avea două ore pe zi cu mesajele liderilor AUR. Sigur, e democraţie şi AUR e partid parlamentar, dar nu ştiu dacă ne putem asuma să vedem mereu acest tip de mesaj pe un post TV. Sincer nu cred că pot să votez asta”, a spus Doina Rusu.

În plus, ea a vrut să clarifice lucrurile privind legătura dintre site-ul 60m.ro și partidul AUR, așa că a întrebat foarte clar dacă partidul AUR va avea un post de televiziune, în cazul în care se votează licența.

„Nu. Nu vreau să ofer această ocazie unui partid să deţină un post de televiziune. Este exclus acest lucru. Nu vreau să mi se spună că eu fac un post de televiziune pentru AUR. Am deschidere pentru toate partidele”, a subliniat Doina Grosu.