11 feb. 2022 | 14:49

Lovitură dură pentru Mihai Gâdea și Antena 3. Postul tv e bun de plată

Emisiuni TV
Lovitură dură pentru Mihai Gâdea și Antena 3. Postul tv e bun de plată
În 2022 Gâdea este executat silit

În aprilei 2019, după declanșarea unui scandal care o avea în centrul său pe Laura Codruța Kovesi, realizatorul „Sinteza Zilei”, Mihai Gâdea făcea comentarii acide pe marginea unui interviu acordat de Gabriel Liiceanu. Ca urmare a acelei emisiuni, filosoful Gabriel Liiceanu intenta un proces împotriva acestuia și, implicit, împotriva postului Antena 3. Anul trecut, în februarie, instanța de judecată îi dădea câștig de cauză petentului Liiceanu și-i obliga pe pârâți să plătească daune morale în valoare de 1.000 de euro și 1.000 lei cheltuieli de judecată, în termen de 30 de zile de la decizia instanței.

Mihai Gâdea și Antena 3 pierde procesul cu Gabriel Liiceanu

În cadrul ediției din aprilie 2019, pe fondul scandalului din jurul fostului procuror general Kovesi, Mihai Gâdea ironiza un interviu acordat de Gabriel Liiceanu referitor la Laura Codruța Kovesi. Răspunsul filosofului avea să fie comentat de moderator și invitații săi de la acel moment, ulterior, Gabriel Liiceanu decide să-l dea în judecată pe Mihai Gâdea.

„Din plin. Deci v-am răspuns, intrând în scenariul întrebării dvs simple şi provocatoare. Da. M-am gândit cum ar arăta România cu un asemenea om care prin comportamentul ei devine aproape o abstracţie de slujire. Este slujirea.

Totdeauna am visat ca oamenii care ne reprezintă, aleşi de noi şi care sunt chemaţi să ne slujească, sunt slujitorii nostri, am obosit să spun asta, cum ar fi să apară un om care să fie slujirea pură. Eu nu cred că vrea ceva pentru ea. Este un om format în sosul justiţiei, care spune: legea, legea, legea”, a fost răspunsul lui Gabriel Liiceanu, ironizat de Mihai Gâdea în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”.

În februarie anul trecut, instanța de judecată îi dădea o decizie pozitivă petentului Gabriel Liiceanu, iar Mihai Gâdea și Antena 3 erau obligați să plătească daune morale de 1.000 de euro, dar și cheltuielile de judecată, în valoare de 1.000 lei, în termen de 30 de zile de la decizia instanței.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1.000 de euro daune morale. Obligă pârâţii în solidar la plata către reclamant a sumei de 1000 lei cheltuieli de judecată.

Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, apel care se va depune sub sancţiunea nulităţii la tribunal. Pronunţată prin grija grefei”, se arată în minuta instanţei.

În 2022 Gâdea este executat silit

După prima decizie a instanței în 2021, Gâdea atacă decizia, iar la următoarea înfățișare, magistrații decid să mărească suma compensatorie la 20.000 de euro, dar și plata noilor cheltuieli de judecată, suma ridicându-se la 6.000 de lei. Numai că, deși decizia era una definitivă, nici Mihai Gâdea și nici Antena 3 nu au plătit sumele stabilite prin decizia magistraților.

Ca urmare, astăzi postul Atena 3 a primit o sentință de executare silită prin care sunt obligați să plătească sumele datorate. Gabriel Liiceanu a câștigat procesul, acuzându-l pe Gâdea de „acuzaţii mincinoase şi declaraţii denigratoare şi defăimătoare”, după ce moderatorul făcea anumite afirmații, în ediția din aprilie 2019, la adresa sa:

„Domnu’ Liiceanu, mie mi-ar fi fost foarte ruşine să fiu în locul dumneavoastră pentru relatarea din interviul, cred că din revista Psihologia, a fostei dumneavoastră soţii, ştiţi la ce mă refer… S-o bateţi în luna a nouă… D’asta v-a părăsit, nu?”, a spus Mihai Gâdea în emisiunea „Sinteza Zilei”.

Pentru moment, moderatorul nu a avut nicio reacție pe marginea sentinței cu titlul executoriu.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Se CONFISCĂ BANII românilor. Decizia se aplică deja peste tot în România
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro