Lovitură dură pentru fanii CSA Steaua, Vasile Dîncu a retras proiectul de modificare a Legii Sportului. „Există o singură soluție”
CSA Steaua nu a avut voie să promoveze anul acesta, dar primește o lovitură dură care îi pune în pericol planul de a juca în prima ligă și la finalul sezonului următor, dacă va ocupa un loc eligibil. Vasile Dîncu a anunțat că a retras inițiativa prin care voia să încerce schimbarea Legii Sportului. Senatorul PSD a dezvăluit care au fost motivele care l-au determinat să ajungă la această variantă și ce soluție există pentru echipa de fotbal.
Vasile Dîncu a retras proiectul de modificare a Legii Sportului, care ar fi putut să ajute CSA Steaua să promoveze
CSA Steaua a terminat campionatul pe locul doi în liga secundă, dar nu a avut drept de promovare nici la finalul acestui sezon. Suporterii au sperat degeaba că Vasile Dîncu va reuși să ajute formația finanțată cu bani de la Ministerul Apărării Naționale, după ce au aflat că senatorul PSD a depus un proiect de lege pentru modificarea Legii Sportului. Conform actualei legislații, roș-albaștrii nu pot ajunge în primul eșalon decât dacă își schimbă forma de organizare și devin asociație non-profit sau societate comercială pe acțiuni.
Doar că Vasile Dîncu a anunțat că a renunțat la planul prin care să modifice legislația, după ce proiectul lui a primit două avize negative.
„Am luat această decizie în urma celor două avize negative primite din partea Consiliului Legislativ și al Consiliului Economic și Social. Cele două avize, cu caracter consultativ, nu răspund esenței propunerii noastre legislative, dar din respect pentru democrație le acceptăm”, a transmis pe Facebook Vasile Dîncu.
Cum poate promova CSA Steaua fără schimbarea Legii Sportului
Fostul ministru al apărării naționale a explicat și ce soluție are CSA Steaua ca să depășească acest impas.
„Pentru conducerea Clubului CSA Steaua lucrurile ar putea fi foarte simple: transformarea CSA Steaua în societate de acțiuni, din care un procent semnificativ (90% sau 99%) să fie deținut de MApN, iar restul (10% sau 1%) să fie deținut de entitatea privată cu care clubul se asociază (fie că este vorba despre Romtehnica, companie aflată în subordinea MApN, ori despre fundația suporterilor steliști AS47, ori despre orice altă entitate privată); în acest mod echipa de fotbal ar putea avea drept de promovare în prima ligă imediat.
Ideea că CSA Steaua București ar putea pierde dreptul de proprietate asupra brandului nu se susține, deoarece condițiile asocierii se vor stabili prin statutul noii societăți, care va reflecta voința clubului și a MApN”, a mai afirmat politicianul.
Nu este prima oară când Vasile Dîncu oferă această variantă, dar șefii clubului nu au spus niciodată că sunt de acord. CSA Steaua nu are doar această problemă, că nu poate promova, ci și mai multe procese în care se luptă cu Gigi Becali și cu clubul FCSB.