Lovitură dură pentru ANAF. Ce se întâmplă cu angajații din toată țara

Lovitură dură pentru ANAF. Ce se întâmplă cu angajații din toată țara
Lovitură dură pentru ANAF. Ce se întâmplă cu angajații din toată țara

Lovitură pentru angajații ANAF din toată țara. La momentul introducerii lucrului de acasă, în contextul măsurilor de a combate răspândirea bolii, vin tăierile. Unii angajați ar putea fi nemulțumiți de faptul că lucrează de la domiciliu.

Lovitură dură pentru angajații ANAF din toată țara

Angajații ANAF care lucrează de acasă și cei care sunt liberi pentru supravegherea copiilor rămân fără sporul de apoximativ 15% pentru condițiile periculoase de muncă, prevede un ordin al președintelui ANAF, Mirela Călugăreanu, potrivit profit.ro.

Angajatul nu va avea spor pentru zilele în care se află acasă, ci îl va primi numai pentru zilele pe care le lucrează de la birou. La momentul introducerii lucrului de acasă, în contextul pandemiei, unii angajați ai ANAF au fost nemulțumiți tocmai pentru că munca de acasă va conduce la pierderea sporului.

Lovitură dură pentru ANAF. Ce se întâmplă cu angajații din toată țara
Angajații, lăsați fără spor

La începutul lunii martie, la nivelul Ministerului Justiției și al instituțiilor din subordine sau în coordonare, se lucra la un plan specific de continuitate, în situația indisponibilizării personalului într-un procent de 10%, 30% și 50%. Planul cuprindea identificarea activităților care trebuie să fie desfășurate fără discontinuitate ori cu întreruperi minime. Au fost centralizați, ulterior, și salariații care pot lucra de la distanță.

Interacțiunea la distanță. Recomandările instituției

Potrivit unui comunicat al ANAF, depunerea declarațiilor fiscale se poate face fie online, fie prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), servicii electronice oferite de ANAF și MFP. Declarațiile se pot depune prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, folosind certificate digitale calificate. Formularele sau declarațiile fiscale ce nu se pot transmite. pentru moment, electronic pot fi transmise de contribuabili prin fax ori servicii de curierat, mai precizează ANAF.