Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban. Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban. Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban se votează miercuri, pe 5 februarie. Victor Ponta a făcut un anunț, chiar cu o zi înainte de acest moment decisiv. Moțiunea a fost inițiată de către PSD și UDMR, documentul oficial fiind citit luni în plenul Senatului.

Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban

Victor Ponta ar putea să marcheze în acest mod o lovitură de proporții pentru Guvernul Orban, iar liderul de la ProRomânia a făcut un anunț în acest sens, pe contul său de Facebook. Fostul premier a lăsat să se înțeleagă că vrea să voteze pentru moțiunea de cenzură. Cu acest prilej, acesta a criticat conducerea Guvernului PNL, în cele trei luni de mandat, efectuate până în prezent. Moțiunea de cenzură a fost inițiată după ce liberalii au aprobat proiectul alegerii primarilor pentru două scrutinuri electorale.

Lovitură de proporții pentru Guvernul Orban. Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură
Victor Ponta a transmis un mesaj prin care a lăsat să se înțeleagă că va vota pentru moțiunea de cenzură inițiată de PSD

Victor Ponta ar putea vota pentru moțiunea de cenzură

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație – este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta, pe Facebook, potrivit g4media.ro.

Anunțul lui Victor Ponta a venit și în contextul ordonanței de urgență care a fost introdusă în ședința de Guvern, din această marți, și prin care sunt liberalizate programele de sănătate, finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS. Este vorba despre o ordonanță prin care sunt extinse programele de sănătate, în sistemul medical privat, fiind permisă în acest fel deconectarea serviciilor medicale de la CNAS. Această OUG a fost propusă de către Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

Actul oficial al moțiunii de cenzură poartă denumirea de „Guvernul Orban/PNL – privatizarea democrației românești”. Pentru demiterea Guvernului actual sunt necesare 233 de voturi. Luni, în ședința în care s-au reunit Camera Deputaților și Senatul, PSD a pierdut majoritatea, pentru o perioadă de jumătate de oră, cât unii dintre membri au migrat spre alte partide.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI