Lovitură de proporții pentru Brigitte Sfăt. Fosta lui Ilie Năstase pierde bani grei în aceaste zile

de: Luiza Moldovan
17 03. 2020

Brigitte Sfăt a pus-o original de când cu pandemia de coronavirus! Ea fost surprinsă zilele trecute plictisindu-se la șaormeria pe care o are și întreținându-se cu angajații.

Pierderi pe bandă rulantă în industria ospitalității

Industria ospitalității a încasat o lovitură nemiloasă de la pandemia de Covid-19. Închiderea restaurantelor și a teraselor, izolarea oamenilor în case a dus la pierderi uriașe în acest domeniu. Nici șaormeria pe care o are Birigitte Sfăt nu se simte mai bine. Dacă înainte, la ora prânzului, n-aveai loc să arunci un ac, acum bate vântul frunza-n dungă!

Angajații spun că așa ceva n-au văzut de când lucrează ei. „Încasăm 10% din cele mai proaste zile”, a spus un angajat, „dacă mai continuăm așa, ne ducem în cap”.

Brigitte Sfăt și pericolul ascuns din bucătăria goală

Pericolul din farfuria goală e mai mare decât pericolul din farfuria plină

Dar nu numai restaurantele de tip fast-food se plâng că nu mai au clienți, ci și alte localuri, terase și pizzerii. De când oamenii au descoperit că-și pot găti și singuri, restaurantele șomează. Poate că asistăm la o recalibrare a vieții umane, în general, deși e greu de presupus asta, în condițiile în care nevoile create artificial de această industrie ne-au făcut mai comozi și mult mai consumiști, ceea ce înseamnă că, după epidemie, ieșitul la restaurante și terase se va relua. Nu e nimic rău în asta, doar că există acest pericol ca oamenii să reînvețe că mai au și alternative la ieșiri.    Când farfuria e plină, clientul e cel aflat în pericol. Când farfuria e goală, restaurantul e în pericol.

Dacă, Doamne ferește, oamenii vor învăța să gătească, Brigitte Sfăt se va vedea în fața unei situații dramatice: să pună mâna să se reinventeze profesional. Sau să mai participe la o emisiune TV.