Lovitură cruntă pentru toți românii de la bloc în ajun de sărbători. Dacă nu se conformează până la sfârșitul anului apar amenzile. Și sunt mari!

Proprietarii de apartamente vor fi obligați să monteze contoare pentru căldură

Apartamentele racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică vor trebui să aibă montate contoare pentru căldură, până la sfârșitul anului 2020. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi uriașe, conform unui proiect propus recent pentru adoptare la Camera Deputaților, care se află pentru a doua oară în Parlament.

Proprietarii de apartamente vor fi obligați să monteze contoare pentru căldură

Proiectul va modifica Legea nr. 121/2014 privind eficienţa energetică. Documentul a trecut prin Parlament și a ajuns la președintele Klaus Iohannis, care l-a întors la Camera Deputaților pentru reexaminare. Acesta prevede că „în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2020 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.”

În cazul în care contoarele individuale nu sunt fezabile, se pot monta repartitoare individuale de costuri pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spațiu cu altă destinație decât cea de locuit. Sunt vizate doar spaţiile racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică.

Proprietarii care nu respectă termenul limită riscă amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei.

„Constituie contravenții, altele decât cele prevăzute în Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limită privind montarea de către proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri”, prevede proiectul de lege.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, trebuie să fie promulgat de președintele Klaus Iohannis și publicat ulterior în Monitorul Oficial.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI