18 sept. 2020 | 07:22

Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie: „Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”

Monden
Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie:
Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie: "Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului"

Loredana Groza este o cântăreață și o femeie de succes, dar nu întotdeauna a trăit într-un glob de cristal, așa cum multă lume ar putea crede. Vedeta a avut parte de un trecut tumultuos și traumatizant pe alocuri, pe care îl povestește acum, după mulți ani.

Prin ce traume a trecut Loredana Groza în copilărie

Profund afectată de bullying-ul din școli și din cadrul găștilor de adolescenți, Loredana Groza le dă tuturor o lecție de curaj și putere, găsindu-și forța pentru a povesti și ea prin ce momente dificile a trecut în copilărie. Vedeta trage un semnal de alarmă către părinți, profesori și autorități pentru a elimina pe cât posibil aceste situații teribile pe care le trăiesc mulți copii vulnerabili.

Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie

Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie

„Cu toții la un momentdat în copilăria noastră am avut momente de genul ăsta. Chiar dacă acum ele sunt mai violente și mai mediatizate, din cauza internetului, cu siguranță lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intorență. Nu mai tolerăm oamenii care nu sunt ca noi, nu îi acceptăm pe cei care sunt vulnerabili.

Pentru mulți vulnerabilitatea este o slăbiciune, eu cred că a fi vulnerabil e un semn de putere, că poți să te lași deschis, să nu te prefaci că ești altfel și asta este un fel de maturitate pentru mulți copii, ei sunt mult mai puternici ca atacatorii.

Pentru mine este o durere imensă, să știu că sunt atâția copii care suferă, care nu pot să vorbească de teamă și în continuare scietate, părinții, profesorii, nu fac nimic pentru asta. Într-o școală cred că se trece cu vederea, ca și cum ar fi ceva normal dar cred că ține de fiecare dintre noi și de cei apropiați să existe niște reguli mult mai dure legate de aceste umilințe la care sunt supuși copii”, a relatat vedeta, potrivit antena3.

Cântăreață de succes pe scenă, elevă umilită la școală

Deși a cunoscut succesul de la o vârstă fragedă, cântăreața nu a fost scutită de răutățile colegilor și ale profesorilor, fiind marcată pentru tot restul vieții.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Sinteza Zilei”, Antena3.ro, vedeta își aduce aminte cu nostalgie despre perioada anilor de școală. Printre momentele frumoase specifice vârstei au existat și perioade pe care Loredana ar vrea să le șteargă din memorie, dacă s-ar putea.

„Trauma care se creează este o traumă pe care o porți cu tine o viață întregă, copilul pătrează acest complex de inferioritate, o spun din propria experiență. Am trăit și eu momente de genul ăsta, fratele meu poartă ochelari și când a venit la școală cu lentile groase, toată lumea îl poreclise „chi chio”, și pe mine sora lui „chio chio”.

Sună amuzant acum, dar pentru mine era dureros, nu suportam ca fratele meu să fie umilit și în gura mare să i se spune așa doar pentru că avea ochelari. Pe vremea aceea ochelarii însemnau că ai un handicap fizic, copii îl strigau și „aragaz cu patru ochi”. Acum toată lumea se controlează, atunci era mai dificil”.

Cum o pedepsea unul dintre profesori

Povestind din propria experiență, Loredana Groza explică cât de mare este suferința pentru un tânăr atunci când este ținta răutățior colegilor sau profesorilor.  Pentru că era deja un nume în România, cântăreața povestește cum a fost înjosită de anumiți profesori pentru a nu i se urca succesul la cap. Deși încerca să fie un elev model, succesul de pe scenă părea să fie un dezavantaj pentru eleva Loredana Groza.

O altă perioadă în care eram tratată incorect, și chiar de profesori, a fost după ce am început să cânt, să apar la televizor. Aveam un profesor de tehnologie care îmi spunea „hai Steluța, la tablă, hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”.

Voia să mă pună jos. Nu m-a descurajat, eram deja în perioada în care luasem contact cu succesul, asta își dă o anumită putere, încredere. Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”, a povestit Loredana la Antena 3.

PlaySport
Ireal! Uriașul Gațu a divorțat la 78 de ani și s-a cuplat cu menajera, mai tânără cu 25 de ani: Cum arată femeia care i-a luat mințile campionului mondial
Ego.ro
Larisa Popa a încins internetul! E din ce în ce mai îndrăzneață. Ireal cum s-a putut fotografia
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Cancan.ro
Lovitură de teatru! Andreea nu a fost singura victimă a lui Mirel. Declarații incendiare
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
A fost lovit o dată în față și a murit. Un bărbat din Ploiești a fost ucis după ce și-a parcat mașina
Romania TV
Mirela Retegan a părăsit România după scandalurile repetate din Gaşca Zurli
Capital.ro
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
EVZ.ro
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Adevarul
Marele baraj din Valea Jiului, investiția care a ajuns atracție turistică, dar nu va fi terminată niciodată FOTO
BZI.ro
Scandal cât casa la Gașca Zurli: Angajații Mirelei Retegan aveau salarii mizerabile!
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Investigație. Lacunele din declarația de interese a unui secretar de stat: firma soției primește bani de la fondul de stat unde el este membru în consiliul de administrație
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Imaginile care fac înconjurul României: Primar PNL prins cu amanta pe câmp. "Ce faci, domn primar? Este zi de post azi"
Redactia.ro
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Digisport.ro
11.000 de soldați români, trimiși la moarte sigură de un general rus: „Nu am crezut că sunteți atât de proști!” Povestea terifiantă a bătăliei de la Oarba de Mureș
Click.ro
Primele imagini cu Gianina Crișan, iubita lui Pescobar, după ce a născut! Cum s-a filmat tânăra la două săptămâni de când a devenit mamă
Viva.ro
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Digi24
Putin avertizează că Rusia va doborî toate avioanele F-16 date Ucrainei: Dacă sunt folosite din țări terțe, ele devin ținte legitime
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Scandalul puilor vopsiți. Ce ascund autoritățile
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
CARNEA DE PUI din magazine. Anunțul venit de la cel mai înalt nivel: Să fie foarte clar
Capital.ro
Aurul negru! Beneficiile pe care le ai dacă găsești rezerve de petrol și gaze, în propria curte. Ce spune legea
Antena 3
Antonia a renunțat la haine și a pozat provocator. Viitoarea soție a lui Alex Velea a făcut furori
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
ANAF va CONTROLA familiile! Pe 15 aprilie încep VERIFICĂRILE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro