Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie: „Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”

Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie: "Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului"

Loredana Groza este o cântăreață și o femeie de succes, dar nu întotdeauna a trăit într-un glob de cristal, așa cum multă lume ar putea crede. Vedeta a avut parte de un trecut tumultuos și traumatizant pe alocuri, pe care îl povestește acum, după mulți ani.

Prin ce traume a trecut Loredana Groza în copilărie

Profund afectată de bullying-ul din școli și din cadrul găștilor de adolescenți, Loredana Groza le dă tuturor o lecție de curaj și putere, găsindu-și forța pentru a povesti și ea prin ce momente dificile a trecut în copilărie. Vedeta trage un semnal de alarmă către părinți, profesori și autorități pentru a elimina pe cât posibil aceste situații teribile pe care le trăiesc mulți copii vulnerabili.

Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie
Loredana Groza, dezvăluiri șocante despre traumele din copilărie

„Cu toții la un momentdat în copilăria noastră am avut momente de genul ăsta. Chiar dacă acum ele sunt mai violente și mai mediatizate, din cauza internetului, cu siguranță lumea s-a schimbat și toleranța noastră a devenit intorență. Nu mai tolerăm oamenii care nu sunt ca noi, nu îi acceptăm pe cei care sunt vulnerabili.

Pentru mulți vulnerabilitatea este o slăbiciune, eu cred că a fi vulnerabil e un semn de putere, că poți să te lași deschis, să nu te prefaci că ești altfel și asta este un fel de maturitate pentru mulți copii, ei sunt mult mai puternici ca atacatorii.

Pentru mine este o durere imensă, să știu că sunt atâția copii care suferă, care nu pot să vorbească de teamă și în continuare scietate, părinții, profesorii, nu fac nimic pentru asta. Într-o școală cred că se trece cu vederea, ca și cum ar fi ceva normal dar cred că ține de fiecare dintre noi și de cei apropiați să existe niște reguli mult mai dure legate de aceste umilințe la care sunt supuși copii”, a relatat vedeta, potrivit antena3.

Cântăreață de succes pe scenă, elevă umilită la școală

Deși a cunoscut succesul de la o vârstă fragedă, cântăreața nu a fost scutită de răutățile colegilor și ale profesorilor, fiind marcată pentru tot restul vieții.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru „Sinteza Zilei”, Antena3.ro, vedeta își aduce aminte cu nostalgie despre perioada anilor de școală. Printre momentele frumoase specifice vârstei au existat și perioade pe care Loredana ar vrea să le șteargă din memorie, dacă s-ar putea.

„Trauma care se creează este o traumă pe care o porți cu tine o viață întregă, copilul pătrează acest complex de inferioritate, o spun din propria experiență. Am trăit și eu momente de genul ăsta, fratele meu poartă ochelari și când a venit la școală cu lentile groase, toată lumea îl poreclise „chi chio”, și pe mine sora lui „chio chio”.

Sună amuzant acum, dar pentru mine era dureros, nu suportam ca fratele meu să fie umilit și în gura mare să i se spune așa doar pentru că avea ochelari. Pe vremea aceea ochelarii însemnau că ai un handicap fizic, copii îl strigau și „aragaz cu patru ochi”. Acum toată lumea se controlează, atunci era mai dificil”.

Cum o pedepsea unul dintre profesori

Povestind din propria experiență, Loredana Groza explică cât de mare este suferința pentru un tânăr atunci când este ținta răutățior colegilor sau profesorilor.  Pentru că era deja un nume în România, cântăreața povestește cum a fost înjosită de anumiți profesori pentru a nu i se urca succesul la cap. Deși încerca să fie un elev model, succesul de pe scenă părea să fie un dezavantaj pentru eleva Loredana Groza.

O altă perioadă în care eram tratată incorect, și chiar de profesori, a fost după ce am început să cânt, să apar la televizor. Aveam un profesor de tehnologie care îmi spunea „hai Steluța, la tablă, hai să te vedem, că la televizor ești mare și tare”.

Voia să mă pună jos. Nu m-a descurajat, eram deja în perioada în care luasem contact cu succesul, asta își dă o anumită putere, încredere. Mă lăsam și nu comentam, înghițeam în sec, ștergeam o lacrimă în colțul ochiului”, a povestit Loredana la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI